Phil Spencer, az Xbox vezetője reagált a Microsoft elbocsátásaira

Az Xbox vezetője, Phil Spencer a Microsoftot sújtó tömeges elbocsátásokkal kapcsolatban fejtette ki gondolatait a technológiai óriás játékipari részlegeinek küldött e-mailben.

 

A Microsoftnál zajló tömeges elbocsátások a játékipari szárnyai alá tartozó több vállalatot is keményen sújtottak, a 343 Industries-tól a Bethesdáig, az Xbox-vezér Phil Spencer pedig a megmaradt alkalmazottaknak küldött, a vállalat egészére kiterjedő e-mailben fejtette ki gondolatait az elbocsátásokkal kapcsolatban. Ez a legutóbbi a videojáték- és technológiai világ vállalatai által végrehajtott tömeges elbocsátások sorában, amelyek közül az egyik legjelentősebb, hogy a Meta nagyjából 11 000 alkalmazottat bocsátott el 2022 végén. Spencer úgy tűnik, hogy a Microsoft saját elbocsátásainak okaival foglalkozik, jelezve, hogy ez összefügghet az Xbox Game Studios közelmúltbeli átrendeződéseivel, ami kétségessé tette néhány stúdió nagy franchise-okban való részvételének jövőjét.

A Microsoft tömeges elbocsátásait a vállalat vezérigazgatója, Satya Nadella egy nyilvános blogbejegyzésben jelentette be, és a leépítések egy olyan nehéz pénzügyi negyedév után következtek, amelyben a Microsoft nettó bevétele csökkent, de a felhőalapú szolgáltatásokból származó bevételek növekedtek. Nadella szerint a leépítésekre szükség volt, mivel a vállalat új növekedési lehetőségeket keres a jelenleg is tartó gazdasági recesszió közepette, és a Microsoft felkészült a jövőbeli gazdasági visszaesésekre. Az elbocsátásokban érintettek számára biztosították, hogy ha 60 napos felmondási idővel értesítik őket, akkor a hazájukban érvényes követelményeknek megfelelő vagy azokat meghaladó kompenzációt kapnak.

Spencer e-mailje, amelyet a Kotaku szerzett meg, nem sokkal Nadella blogbejegyzése után következett, hogy megpróbálja kezelni az elbocsátások hatását mindenkire az Xbox ernyője alatt. Megismételte azt, amit a csapatvezetők mondtak a dolgozóknak, mondván, hogy a leépítések „a termékeink és az üzletágunk hosszú távú sikerét szolgálják”, de megérti, hogy mennyire fájdalmasak voltak a döntések, amelyeket meg kellett hozni. Biztosította a dolgozókat, hogy a vezetőség számára lesznek olyan lehetőségek, amelyeken „kapcsolatba léphetnek és válaszolhatnak” az esetlegesen felmerülő kérdéseikre, és megpróbálnak a lehető legátláthatóbbak lenni, de ennél többet egyelőre nem tudott mondani erről.

Úgy tűnt, hogy az elbocsátásoknak jelentős hatása van az Xbox Game Studios jelenlegi állapotára, mivel legalább egy stúdiót átalakítanak a nyomán. A 343 Industries látszólag a legnagyobb csapást a Halo Infinite kampánycsapata kapta, mivel a Halo Infinite kampánycsapatát „átszervezik”, a játék rendezője, Joe Staten bejelentette, hogy elhagyja a stúdiót, hogy újra az Xbox Publishinghez csatlakozzon, és a stúdió nem fogja vezetni a jövőbeli Halo címek fejlesztését, hanem inkább a támogatás szerepét tölti be. A változtatásokat több korábbi fejlesztő is visszavágta a közösségi médiában, akik a 343 és a Microsoft rossz vezetését nevezték meg a Halo Infinite durva fejlesztésének egyik legnagyobb okaként.

Egyelőre nem tudni, hogy az elbocsátások mennyire befolyásolhatják még az Xboxot, különösen, hogy a Microsoft Activision-Blizzard felvásárlására irányuló törekvése újabb komoly akadályba ütközhetett az Európai Unióban. Egy, az elbocsátások előtt megjelent jelentés szerint az EU trösztellenes bizottsága kifogást fog emelni a felvásárlás ellen, ami potenciálisan tovább növeli a trösztellenes problémákat, amelyekkel a lehetséges üzlet az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság részéről is szembesül. Akár jóváhagyják az üzletet, akár nem, a 2023-as év tagadhatatlanul nehezen indult a Microsoft számára.

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu