Marvel’s Avengers: komoly felháborodást váltott ki a fejlesztők újabb kapzsi húzása!

A Marvel’s Avengers rajongói kiakadtak, miután a készítők 80 dolláros kozmetikai DLC-t jelentett be napokkal a játék megjelenés utáni támogatásának leállítása előtt.

 

 

Rengeteg rajongó felháborodott, miután a Marvel’s Avengers-t fejlesztő Crystal Dynamics kiadta az eddigi legdrágább DLC csomagját. A hír még azelőtt érkezett, hogy bejelentették volna: leállítják a játék megjelenés utáni támogatást. Most sok játékos úgy érzi, hogy a stúdió átverte és elárulta őket.

A Marvel Cinematic Universe minden idők legnagyobb bevételt hozó filmes franchise-a, és a játékosok azt várták, hogy a játék hosszú éveken át a szuperhősös történetek alapjául szolgál majd.

A Marvel’s Avengers általános kudarca meglepetés volt, mivel a 2020-as megjelenés előtt nagy várakozás előzte meg. A kezdeti langyos fogadtatás miatt a játék folyamatos harcban állt a rajongók visszaszerzéséért. Így került abba a helyzetbe, amelyben most van.

A fejlesztő által kiadott „MCU Outfit Pack” 10 jelmezt hoz a Marvel Cinematic Universe-ből a Marvel’s Avengersbe. 80 dolláros árával a játék rövid történetének legdrágább DLC csomagja. Alig néhány nappal a DLC megjelenése után a Crystal Dynamics bejelentette, hogy a játék megjelenés utáni támogatása megszűnik. Ez azt jelenti, hogy 2023. március 31-től minden korábbi kozmetikum ingyenes lesz az összes játékos számára. A játékhoz készült korábbi DLC-k nagy része kozmetikai jellegű volt. Annak ellenére, hogy a játékosok erősen vágytak a játék élettartamát meghosszabbító további játékmeneti tartalmakra.

A játékosok a témában gyorsan felvetették aggodalmukat a lépéssel kapcsolatban. A Redditor The_Sterex így fogalmazott: „Igen, ezt nem lehet megvédeni. Képzeld el, hogy megveszed ezt a csomagot, csak hogy pár nappal később azt mondják, hogy március után minden kozmetikum ingyenes”. A játékosok frusztrációja érthető. Ráadásul mindez jól tükrözi a fejlesztő évek során tanúsított következetes viselkedésmintáját. Egyelőre nem tudni, hogy a Crystal Dynamics hogyan kezeli majd a helyzetet.

A Cyberpunk 2077-hez hasonló elrontott játékok esetében a múltban már előfordult visszatérítés, bár a rosszul időzített DLC-k esetében nem jellemző az ilyesmi.

A lépés akár egy utolsó cinikus pénzszerzésnek is tekinthető a fejlesztők részéről. A múltban a Crystal Dynamicsot már kritizálták a Marvel’s Avengers fizetős XP-boostjai miatt. Így ez továbbra is összhangban lenne a játék üzleti stratégiájával. A megjelenés utáni támogatás megszűnése ellenére a játékosok továbbra is játszhatnak majd az egy- és többjátékos módban. Előfordulhat, hogy az ingyenes kozmetikumok még új játékosokat is szereznek a programnak.

Forrás: Reddit

Idc what anyone says, the release of the most cosmetic expensive bundle ever days before the shut down was announced isn’t a coincidence. A clear example of the greed that killed this game. from PlayAvengers

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu