Ez az Elden Ring streamer az elméje erejével irányítja a játékot! [VIDEO]

Egy tudományosan felkészült streamer egy EEG agyi képalkotó készüléket használt arra, hogy Elden Ring karakterét pusztán gondolataival irányítsa.

 

 

Egy Twitch-streamer egy EEG képalkotó készülékre kötötte az agyát, hogy az Elden Ring karakterét a gondolataival irányíthassa. Az agy elektromos jeleit felfogó érzékelőpárnákat a fejére erősítve azok le tudták térképezni az aktivitást, hogy az megfeleljen az Elden Ringben lévő vezérléseknek.

A Guinness Rekordok Könyvének van egy kategóriája a Dark Souls különböző típusú kontrollerekkel való legyőzésére – most ezt is fel kell vennie a listára az Elden Ring esetében, már ha egyáltalán „másfajta kontrollernek” számít.

A streamer, aki az EEG-t beállította a FromSoftware játékához, pszichológiából szerzett mesterdiplomát, és a látás szakterületére specializálódott. Bár sikerült olyan párnákat csatlakoztatnia a fejéhez, amelyek leolvassák az agy jeleit, ezeket sóoldattal kell nedvesen tartania, hogy hatékonyak maradjanak. Nem térképezte fel az összes vezérlőt, bár betanította az agyi minták felismerésére, majd a támadás gombjához kötötte őket.

Perrikaryal, a húszas éveiben járó brit-kanadai Twitch streamer egy Bluetooth agyszkennerrel rendelkezik. Ezt némi kódolással és játékokhoz kötéssel tud alkalmazni. Néha a streamjén Perrikaryal még valós időben is megmutatja a szkennert, miközben különböző játékokkal, például horrorral játszik. Így a rajongók láthatják, hogyan reagál az agya, amikor éppen megijed. Az Elden Ringben még mindig a hüvelykujjal mozog és különböző gombokat nyomogat – de amikor támad, a parancs közvetlenül az agyából érkezik.

Perrikaryal a streamben kijelentette, hogy a technika nem tökéletes, és néha a támadás akkor is elsül, amikor nem gondol rá, vagy nem akkor, amikor szüksége lenne rá.

Azonban az eszköz elég érzékeny ahhoz, hogy megbízhatóan legyőzze a bossokat. Túljutott Godrick the Grafted-en és Margiten. Jelenleg Renalával küzd, mert az első fázis a jól időzített és gyakori támadásokra támaszkodik. Ez az, amiben az EEG saját bevallása szerint nem jeleskedik. Azt mondja, hogy a legjobb vizualizáció, ami működik a támadás aktiválásához, ha elképzeljük, hogy lassan előre tolunk valami nehéz dolgot.

Azt még nem tudni, hogy az EEG-streamek valaha is elterjednek-e, mint a Twitch-streamek a szemkövetővel. A reakciós tartalmak következő generációja lehetővé teheti a rajongók számára, hogy lássák, hogyan reagál egy személy agya a különböző videókra és játékokra.

Forrás: Sportskeeda

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu