Mac Walters, a Dragon Age 4 veterán produkciós igazgatója lelépett a BioWare-től!

A BioWare-nél tizenkilenc évet eltöltött Mac Walters a Mass Effect-sorozat egyik kulcsfigurája is volt.

 

 

Mac Walters, a Mass Effect 2 és 3 vezető írója, valamint a Mass Effect: Andromeda kreatív igazgatója, tizenkilenc év után távozott a BioWare-től. Walters korábban a készülő Dragon Age: Dreadwolf produkciós igazgatójaként dolgozott. Ám nagyon úgy tűnik, hogy a projektnek nélküle kell tovább folytatódnia. A fejlesztő a múlt hétvégén a LinkedIn-en közzétett bejegyzésében jelentette be, hogy távozik.

„Tavaly év végén úgy döntöttem, hogy elhagyom a BioWare-t” – írta Walters, annak ellenére, hogy „Az elmúlt 19 év egy életre szóló élmény volt […] és ez nagyon megnehezítette a döntést, hogy menjek”.

Nehéz pontosan tudni, hogy ez mit jelent a Dragon Age: Dreadwolf fejlesztésére nézve. Egy tavalyi BioWare-interjúban Walters így jellemezte a produkciós igazgatói szerepet: „[…] de a produceri oldalon te vagy a felelős azért is, hogy kitaláld, hogyan fogod támogatni a csapatot ennek a víziónak a megalkotásában”. Ez nem éppen úgy hangzik, mint egy olyan munka, amit a fejlesztés végén befejezhetsz és hazamehetsz. Sokkal inkább tűnik egy olyan szerepkörnek, amire addig van szükség, amíg a játék a boltok polcaira nem kerül. Ha ez így van, akkor a jelenlegi helyzet egy kicsit megakaszthatja a Dragon Age fejlesztését.

Mint az egész Mass Effect-sorozattal (és annak remasterével: Mac Walters a 2021-es Mass Effect: Legendary Edition projektigazgatója is volt), és a BioWare-nél eltöltött sok évével Walters egy újabb a stúdió veteránjainak sorában, akik az elmúlt években távoztak a cégtől. 2020-ban távozott a Mass Effect és a Dragon Age vezetője, Casey Hudson és Mark Darrah, míg Darrah utódja, Christian Dailey tavaly februárban mondott fel. Bármit is mondjon a BioWare, nehéz elhinni, hogy a Dragon Age fejlesztése a tervek szerint halad.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu