Menu

Overwatch 2: ismét meggyűlt a Blizzard baja a szexuális zaklatásos szimulátorral

Szexuális zaklatásos szimulátor. Ezt már leírni is elképesztő. És az, hogy a Blizzardnak megint ezzel kellett foglalkoznia, már inkább szomorúnak nevezhető.

 

A Blizzard még nem mondta el, hogy a játékmódhoz hozzáférést biztosító kód bár nem működik (újfent), mégis miképp fogja megakadályozni, hogy a Sexual Harassment Simulator ismét felbukkanjon az Overwatch 2 népszerű (popular) listáján. Először októberben ütötte fel a fejét a felhasználók által létrehozott mód, amiben az egyik játékos feladata az, hogy teherbe ejtse az Overwatch 2 női karaktereit. Cassidy-t irányítva az egyik játékos feladata, hogy például Mercy-t a földre küldje, majd folyamatosan rajta guggoljon, és a képernyő tetején eközben „szexuális erőszak” olvasható addig, amíg „terhesnek” nem jelöli a játék a női karaktert. Annak várnia kell, amíg a mesterséges intelligencia álltal irányított Torbjorn „meg nem születik”.

A lenti első kép a Redditről származik, és régiótól függő, hogy felbukkan-e (Észak-Amerikában nem valószínű, de Európában igen). Annyian játszották, hogy az Overwatch 2 népszerű oldalára is eljtott, és akinek megvan a kód, létrehozhat egy lobbit. Az egyedi játékmódok között szokott lenni néhány 18+-as kategóriájú, és van olyan, ami erotikus szerepjátékra törekszik, de ilyen nyíltan offenzív játékmódra eddig nem nagyon volt példa. Amikor tavaly hírhedt lett ez az elfogadhatatlanul rossz vicc, egy játékosnak a 12 éves fia meglátta és rögtön kilépett, értesítve őt róla, és ezt a közleményt egy komikus és Twitches közvetítő, Brian „Limmy” Limond is megosztotta a saját képeivel, és kiemelte, hogy 12 éveseknek hirdetik ezt a játékmódot.

Ősszel a PCGamer megkeresésére így reagált a Blizzard szóvivője: „A nem megfelelő vagy explicit tartalomnak egyáltalán nincs helye a játékunkban. Azonnal eltávolítottuk a felhasználó által létrehozott játékmódot, amint tudomást szereztünk a létezéséről. Folyamatosan dolgozunk az automatikus szűrők tökéletesítésén, hogy megakadályozzuk a nem megfelelő, felhasználók által létrehozott tartalmakat, és manuálisan eltávolítjuk azokat, amelyeket a rendszer nem észlel.”

Azért nem tesznek meg mindent meg, és mivel free-to-play játékról van szó, ismét felbukkanhat majd.

Forrás: PCGamer

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu