Overwatch 2: ismét meggyűlt a Blizzard baja a szexuális zaklatásos szimulátorral

Szexuális zaklatásos szimulátor. Ezt már leírni is elképesztő. És az, hogy a Blizzardnak megint ezzel kellett foglalkoznia, már inkább szomorúnak nevezhető.

 

A Blizzard még nem mondta el, hogy a játékmódhoz hozzáférést biztosító kód bár nem működik (újfent), mégis miképp fogja megakadályozni, hogy a Sexual Harassment Simulator ismét felbukkanjon az Overwatch 2 népszerű (popular) listáján. Először októberben ütötte fel a fejét a felhasználók által létrehozott mód, amiben az egyik játékos feladata az, hogy teherbe ejtse az Overwatch 2 női karaktereit. Cassidy-t irányítva az egyik játékos feladata, hogy például Mercy-t a földre küldje, majd folyamatosan rajta guggoljon, és a képernyő tetején eközben „szexuális erőszak” olvasható addig, amíg „terhesnek” nem jelöli a játék a női karaktert. Annak várnia kell, amíg a mesterséges intelligencia álltal irányított Torbjorn „meg nem születik”.

A lenti első kép a Redditről származik, és régiótól függő, hogy felbukkan-e (Észak-Amerikában nem valószínű, de Európában igen). Annyian játszották, hogy az Overwatch 2 népszerű oldalára is eljtott, és akinek megvan a kód, létrehozhat egy lobbit. Az egyedi játékmódok között szokott lenni néhány 18+-as kategóriájú, és van olyan, ami erotikus szerepjátékra törekszik, de ilyen nyíltan offenzív játékmódra eddig nem nagyon volt példa. Amikor tavaly hírhedt lett ez az elfogadhatatlanul rossz vicc, egy játékosnak a 12 éves fia meglátta és rögtön kilépett, értesítve őt róla, és ezt a közleményt egy komikus és Twitches közvetítő, Brian „Limmy” Limond is megosztotta a saját képeivel, és kiemelte, hogy 12 éveseknek hirdetik ezt a játékmódot.

Ősszel a PCGamer megkeresésére így reagált a Blizzard szóvivője: „A nem megfelelő vagy explicit tartalomnak egyáltalán nincs helye a játékunkban. Azonnal eltávolítottuk a felhasználó által létrehozott játékmódot, amint tudomást szereztünk a létezéséről. Folyamatosan dolgozunk az automatikus szűrők tökéletesítésén, hogy megakadályozzuk a nem megfelelő, felhasználók által létrehozott tartalmakat, és manuálisan eltávolítjuk azokat, amelyeket a rendszer nem észlel.”

Azért nem tesznek meg mindent meg, és mivel free-to-play játékról van szó, ismét felbukkanhat majd.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu