Menu

Empire of the Ants: újra játékadaptációt kap Bernard Werber műve, A hangyák

Az 1991-ben megjelent sci-fi könyv (ami magyarul A hangyák néven jelent meg) a Tower Five és a Microids gondozásában kap játékadaptációt.

 

A Microids szerint a játék stratégiai élményt nyújt majd, amely közel áll az ikonikus könyv történetéhez. Éljük át a magukkal ragadó kalandokat, és védjük meg a földeinket taktikai és stratégiai csatákban egy epikus méretű mikroszkopikus világban. Felfedezés, stratégia, harci képességek, de legfőképpen a helyi élővilág szövetségére lesz szükség ahhoz, hogy győztesen jussunk át a ránk váró számos kihíváson. Vegyünk részt egy halálra ítélt és elveszett kolónia kivonulásában. Legyünk a hangyák megmentői, akinek az a feladata, hogy vezesse „népét” és újjáépítse otthonát, megvédje őket, virágoztassa őket és új területeket hódítson meg a különböző évszakokon keresztül.

A bátor hangya szerepét külső nézetben tehetjük meg. Fedezzük fel az egyedi képességeket, amelyek segíthetnek a harcban és a felfedezésben. 3D-s valós idejű stratégiai játékként, progresszív nehézséggel az Empire of the Ants intuitív élményt ígér az újoncok számára. Lesznek tutorialok, amivel meg lehet tanulni egy valós idejű stratégiai játék alapjait. A játék emellett skálázható nehézségű és adaptálható élményt kínál a veterán játékosok számára, akik új játékmechanikákat, valamint fejlett stratégiákat és harci készségeket vethetnek be.

A játékban egy fotórealisztikus erdőt lehet felfedezni. A kalandok során találkozhatunk és interakcióba léphetünk más hangyákkal, valamint az erdő lakóival. Az Unreal Engine 5 lehetővé teszi, hogy a növények és az élővilág fotórealisztikus hatásának határait feszegessék a fejlesztők. A játék narratívája az évszakok ritmusát követi, amelyhez a környezet és a játékmechanika alkalmazkodik. A játék pályái a napszakok (nappal, éjszaka, hajnal és szürkület) függvényében alakulnak.

A Microids az Empire of the Antset 2024-ben fogja kiadni „konzolokra” és PC-re (Steam). A konzolok között a PlayStation 5 biztosan ott lesz, ugyanis a PlayStation Store-on már a kívánságlistára tehetjük a francia kiadó játékát. Ebből adódóan bízhatunk egy Xbox Series portban is. Miért a címben az újra szó? 2000-ben már megcsinálták. És akkor is a Microids volt a kiadó… és a másik érdekesség: Werber már tavaly áprilisban elkottyintotta, hogy mire készül a Microids!

Forrás: Gematsu

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu