Empire of the Ants: újra játékadaptációt kap Bernard Werber műve, A hangyák

Az 1991-ben megjelent sci-fi könyv (ami magyarul A hangyák néven jelent meg) a Tower Five és a Microids gondozásában kap játékadaptációt.

 

A Microids szerint a játék stratégiai élményt nyújt majd, amely közel áll az ikonikus könyv történetéhez. Éljük át a magukkal ragadó kalandokat, és védjük meg a földeinket taktikai és stratégiai csatákban egy epikus méretű mikroszkopikus világban. Felfedezés, stratégia, harci képességek, de legfőképpen a helyi élővilág szövetségére lesz szükség ahhoz, hogy győztesen jussunk át a ránk váró számos kihíváson. Vegyünk részt egy halálra ítélt és elveszett kolónia kivonulásában. Legyünk a hangyák megmentői, akinek az a feladata, hogy vezesse „népét” és újjáépítse otthonát, megvédje őket, virágoztassa őket és új területeket hódítson meg a különböző évszakokon keresztül.

A bátor hangya szerepét külső nézetben tehetjük meg. Fedezzük fel az egyedi képességeket, amelyek segíthetnek a harcban és a felfedezésben. 3D-s valós idejű stratégiai játékként, progresszív nehézséggel az Empire of the Ants intuitív élményt ígér az újoncok számára. Lesznek tutorialok, amivel meg lehet tanulni egy valós idejű stratégiai játék alapjait. A játék emellett skálázható nehézségű és adaptálható élményt kínál a veterán játékosok számára, akik új játékmechanikákat, valamint fejlett stratégiákat és harci készségeket vethetnek be.

A játékban egy fotórealisztikus erdőt lehet felfedezni. A kalandok során találkozhatunk és interakcióba léphetünk más hangyákkal, valamint az erdő lakóival. Az Unreal Engine 5 lehetővé teszi, hogy a növények és az élővilág fotórealisztikus hatásának határait feszegessék a fejlesztők. A játék narratívája az évszakok ritmusát követi, amelyhez a környezet és a játékmechanika alkalmazkodik. A játék pályái a napszakok (nappal, éjszaka, hajnal és szürkület) függvényében alakulnak.

A Microids az Empire of the Antset 2024-ben fogja kiadni „konzolokra” és PC-re (Steam). A konzolok között a PlayStation 5 biztosan ott lesz, ugyanis a PlayStation Store-on már a kívánságlistára tehetjük a francia kiadó játékát. Ebből adódóan bízhatunk egy Xbox Series portban is. Miért a címben az újra szó? 2000-ben már megcsinálták. És akkor is a Microids volt a kiadó… és a másik érdekesség: Werber már tavaly áprilisban elkottyintotta, hogy mire készül a Microids!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu