A Metro-játékszéria fejlesztői végre életjelet adtak magukról!

Az ukrajnai székhelyű 4A Games csapata frissítést adott ki a következő Metro játékának állásáról. Ráadásul elérhetővé teszik az SDK-t a modderek számára!

 

 

A Metro-t fejlesztő 4A Games megtörte a csendet a következő projektjéről. Továbbá, néhány izgalmas hírt közölt a modder közösség számára. A kijevi székhelyű fejlesztő az Ukrajnában dúló háborúnak köszönhetően egész 2022-ben hallgatott. Most egy hosszabb frissítést adott ki arról, hogy a konfliktus hogyan befolyásolta a franchise következő címének fejlesztését.

A 4A Games legutóbb 2020 novemberében beszélt a közelgő Metro játékról egy frissítésben, amelyben azt mondta, hogy a vállalat elkötelezett amellett, hogy mindent alkalmazzon, amit a története során tanult, miközben új utakat tör, és egy történetközpontú egyjátékos élményt nyújt.

A stúdió a továbbiakban kitért a többjátékos módra is, és elismerte, hogy ez gyakran csak egy „dobozba illesztett feladat”. Biztosította a rajongókat, hogy nem fognak kompromisszumot kötni az egyjátékos élmény nyújtása terén, amit a cégtől elvárnak.

A 4A Games legújabb frissítésében részletezi a cég tapasztalatait azóta, hogy 2022. február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát. Valamint azt, hogy a háború hogyan befolyásolta a következő Metro-játék fejlesztését. A közlemény megismétli a sorozat által hordozott erős politikai és háborúellenes üzenetet. Leírja, hogy a zsarnokság, a konfliktus és az elnyomás témái hogyan váltak a mindennapjaik részévé. A 4A Games továbbra is határozott és eltökélt abban, hogy Ukrajna többi részével együtt leküzdje az „új normálitás” folyamatos nehézségeit, amelyekbe került.

A Metro Exodus fejlesztőcsapatának legalább egy tagja meghalt a konfliktusban.

Egyelőre nem tudtak fontosabb részleteket megosztani a készülő címről. Ugyanakkor bejelentették, hogy a Metro Exodus fejlesztéséhez használt szoftverfejlesztő készlet mostantól ingyenesen elérhető a modderek számára. Ez tartalmaz egy teljes szintet az Exodusból, amelyet a játékosok és a modderek szétszedhetnek a szerkesztőprogramban. Természetesen az Exodus SDK nem használható kereskedelmi célokra. Pusztán arra szolgál, hogy a modderközösség használhassa. Talán még a saját elképzeléseiket is megoszthatják arról, hogyan nézhet ki a széria következő játéka.

Az Ukrajnában zajló háború tragikus volta miatt a 4A Games és a Metro-sorozat rajongói kétségkívül megértik, hogy ilyen körülmények között játékot fejleszteni nem könnyű feladat. A vállalat új nyilatkozata üdvözlendő, még akkor is, ha nem tartalmaz semmilyen fontos részletet a készülő címmel kapcsolatban. A rajongók legalább megnyugodhatnak, ha tudják, hogy a fejlesztő továbbra is elkötelezett a széria mellett. A franchise új darabját ugyanolyan részletességgel és gondossággal készítik el, mint amit megszokhattunk tőlük.

Forrás: 4A Games

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu