PlayStation Store: eltűnhetett az előrendelhető játékok közül egy régen várt cím?!

Egy igazán jelentős PS5-játékról beszélünk, amely már nem vásárolható meg a PlayStation Store-ban.

 

 

Egy nagy és hamarosan megjelenő PS5-játék már nem rendelhető meg a PlayStation Store-ból! Ha ez furcsán hangzik, nem meglepő: nagyon ritkán forudul elő ilyen. Ráadásul ha mégis megvásároltad a szóban forgó játékot, akkor úgy tűnik, hogy a Sony visszatéríti a pénzed.

2023-ban sok nagy és várva várt játékmegjelenés lesz, de egyik sem váratott magára tovább, mint a Ubisoft Skull and Bones-ja.

Egészen a múlt hétig – amikor bejelentették a játék legújabb késését – a kalózjáték megjelenése március 9-re volt tervezve. Most a tervek szerint valamikor a 2023. április 1. és 2024. március 31. közötti időszakban fog megjelenni.

Sem a PlayStation, sem a Ubisoft nem árulta el, hogy miért nem lehet már megvásárolni a játékot a PlayStation Store-ban. Arról sem nyilatkoztak, hogy miért törölték a játék Deluxe Editionjét. A játék alapváltozatának listázása továbbra is megmaradt a digitális áruházban. Ám már csak a kívánságlista és a követés lehetőségei vannak meg, előrendelés nem. Közben a Redditen és a Twitteren a felhasználók elárulták, hogy elkezdték visszakapni az előrendeléseik árát.

Bár nem szokatlan, hogy az előrendeléseket törlik, ha az említett játéknak már nincs konkrét megjelenési dátuma egy késés következtében, ez a magyarázat nem fedezi a Deluxe Edition eltűnését a PlayStation Store-ból.

Ami magát a játékot illeti, a Skull and Bones fejlesztése 10 naptári évvel ezelőtt, 2013-ban kezdődött a Ubisoft Singapore-nál. A stúdió első játékaként indult anno. Ezt követően 2017-ben leplezték le, és a tervek szerint 2018-ban jelent volna meg. Mivel azóta többször is késett, most már lehet, hogy csak 2024-ben érkezik. Ez barátok között is hat év késést jelent.

A videójátékok történetének kontextusában ez az egyik legtöbbet késlekedő játék, és az egyik leghosszabb játékfejlesztés. Lassan már a Duke Nukem Forever babérjaira is pályázhat a Skull and Bones, ami igencsak kellemetlen eredmény a Ubisoft számára.

 

PlayStation Store januári frissítés

 

Mindemellett pozitív hírrel is szolgálhatunk: január 24-én megérkeztek a szolgáltatásba a havi PS Plus Essential játékok. Ebben a hónapban ezek az Axiom Verge 2 (PS4/PS5), a Fallout 76 (PS4) és a Star Wars Jedi: Fallen Order (PS4/PS5). A megvásárolható új játékok listáját ezen a linken találjátok.

Forrás: Reddit, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu