Warhammer 40,000: Darktide: a Fatshark nem hozta az elvárt szintet!

Emiatt a szezonális tartalmak és a konzolos verzió halasztva lett, és ezt a Fatshark a játékosok visszajelzéseire hivatkozva tette meg.

 

A Warhammer 40K: Darktide már november 30-a óta elérhető PC-n (Steam, Microsoft Store), és az volt a terv, hogy „nem sokkal utána” követte volna az Xbox Series port. Ez nem fog megvalósulni, ugyanis a játékot fejlesztő Fatshark a Twitteren közölte, hogy a PC-s játékosok visszajelzéseit komolyan szeretnék venni, és emiatt inkább nem adnának ki egy csapnivaló konzolos átiratot, ugyanis maga az alapjáték is problémás.

„A Fatsharkon belül rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy olyan játékot tudunk nyújtani, amelyet milliók élvezhetnek. Ezt tűztük ki célul a Warhammer 40,000: Darktide esetében is. Egy rendkívül magával ragadó és stabil játékot hoztunk létre, amely olyan mélységgel rendelkezik, hogy hetekig, nem pedig órákig tart a játék. Nem tudtunk megfelelni ezeknek az elvárásoknak. A következő néhány hónapban kizárólag arra koncentrálunk, hogy foglalkozzunk a visszajelzésekkel.

Különösen arra fogunk összpontosítani, hogy egy teljes kraftolási rendszert és egy kifizetődőbb fejlődési hurkot hozzunk létre, valamint tovább dolgozunk a játék stabilitásán és a teljesítmény optimalizálásán. Ez azt is jelenti, hogy késleltetni fogjuk a szezonális tartalmakat és az Xbox Series verziót. Felfüggesztjük a prémium kozmetikumok közelgő kiadásait is. Egyszerűen nem tudtuk folytatni ezt az utat, tudván, hogy a játékban ma még sok visszajelzéssel kapcsolatos területet nem kezeltünk. Köszönjük, hogy játszotok és visszajelzéseket adtok. Nagyra értékeljük. Segítettek és segíteni fognak az általunk szeretett játék alakításában,” írta Martin Wahlund, a Fatshark társalapítója és vezérigazgatója.

Megtehette volna a stúdió, hogy kiadja hiányos formában a Microsoft kurrens-gen konzoljára a Warhammer 40,000: Darktide-ot, de mivel a visszajelzések nem kitörően pozitívak, inkább átdolgozzák a játékot. Igaz, hogy az már lassan két hónapja kapható, de legalább észbe kaptak, hogy esetleg át kéne gondolni a terveket, mert ha már a rajtkor gyenge a termék, a későbbi fogadtatás sem lesz kimagasló.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu