Forspoken: komoly gondok lehetnek a PC-s verzióval?!

Habár a Forspoken játékmenete is vegyes kritikákat kapott, a PC-s port kirívó technikai problémái különösen frusztrálóak.

 

 

A Forspoken nemrég megjelent változatát jelentős kritikák érték a PC-s játékosok részéről. Sokan csalódottak a játék nagyon gyenge teljesítménye miatt a high-end hardvereken. Eközben a Forspoken nagyrészt vegyes értékeléseket kapott a játékosoktól és a kritikusoktól – minket sem sikerült elvarázsolnia. A játékmenet, a grafika és a párbeszédek is hagynak maguk után kívánnivalókat.

A Square Enix és a Luminous Productions Forspokenjét nagy várakozás előzte meg, mint a 2023-ban megjelenő első nagy AAA-címek egyikét.

Az először 2020-ban „Project Athia” néven felfedett Forspoken több éven át volt a spekulációk és a hype tárgya. Ez meglehetősen komoly elvárásokat eredményezett a nagy költségvetésű, nyílt világú kalandjátékkal szemben. A játék alapkoncepciója érdekes, de a kivitelezés kissé laposra sikeredett.

A Forspoken PC-s portját negatív kritikákkal bombázták a Steamen. Jelenleg a felhasználói vélemények több mint 46%-a negatív. Közülük sokan játékmenetbeli, vagy a karakterekkel és párbeszédekkel kapcsolatos problémákra hivatkoznak. Azonban a kritikusok nagy részének gondot okoz, hogy a játék még a különösen erős gépeken is zökkenőmentesen fusson. Az olyan grafikus kártyákkal rendelkező rendszerek, mint az RTX 3070, 1440p-n is nehezen futtatják a játékot. Más játékosok pedig számos összeomlással találkoztak, és egyesek határozott különbséget észleltek a játékmenet-trailerekben láthatók és a játékban ténylegesen látottak között.

Érthető, hogy a játékosok frusztráltak a tapasztalattal, miután kifizették a 70 dolláros árat, valamint helyet csináltak a Forspoken vaskos, 90 GB-os fájlméretének.

A játék rendszerkövetelményei már így is elég magasak. A Denuvo DRM jelenléte egy másik vitás pont. Tekintettel, hogy a játék teljesítményét negatívan befolyásolja. Ez pedig a játékok törvényes verziójáért fizető játékosokat bünteti. Lehetséges, hogy a jövőbeni javítások enyhíthetnek néhány ilyen problémán. Ám a Forspoken számára nagyon nehéz lesz kiheverni a rossz első benyomást.

Sajnos nem ez az első eset, hogy a Square Enix egyik kiadványának PC-s portjával gondok vannak. A Nier Automata meglehetősen gyenge PC-s portnak számított. Habár az évek során néhány kulcsfontosságú frissítésnek köszönhetően jelentősen javult.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu