Menu

Két Far Cry játékot is tervez a Ubisoft?

A helyszín, a megjelenési időszak is kiszivároghatott, és a francia kiadóhoz képest teljesen szokatlanul hangzik az egész.

 

Igaz, ezt kezdjük megszokni. A súlyosan elhanyagolt, de mégis ma is helytálló Far Cry 2 Afrikában, a Far Cry 4 a Himaláján, a Far Cry 5 az Egyesült Államokban, míg a Far Cry 6 a Kubára hasonlító karib-tengeri szigeten játszódott, így a franchise-zal a Ubisoft mer egyedi régiókba rakni a játékok történetét. Ha igaz, amit Tom Henderson állít, a Far Cry 7 is követni fogja ezt a mintát, de közigazgatásilag az egyik résszel azonos területen játszódhat a sorozat következő része…

A Far Cry szinte ráállt arra, hogy 2-3 évente következzen az új fő epizód, de a 2021-es Far Cry 6 óta csend van a franchise körül, de talán nem véletlenül: Henderson szerint egyszerre két Far Cry projekt készül. A Far Cry 7 kódneve Project Blackbird, és állítólag van egy többjátékos elképzelés is, ami Project Maverick néven fut a Ubisoft Toronto ajtajai mögött. Ezek a projektek egy, egyjátékos elképzelésként kezdték Dan Hay, a veterán Far Cry-producer alatt, ám ő távozott, hogy a Blizzard ügyvezető igazgatója legyen, így távozása után a Ubisoft kettébontotta ezeket.

Henderson többet tud a Far Cry multiplayer projektjéről: a többjátékos koncepció az Escape From Tarkovhoz hasonló lehet a végleges halál (permadeath) rendszerével, a hátizsákkal, a szerződésekkel, és a műfajban látott más elemekkel. Szerinte ez a játék Alaszkában játszódik, és nem kizárt, hogy a Far Cry 7 is az Egyesült Államok ezen államában lesz valahol. (Tehát a Far Cry 5 után itt is amerikai kalandra készülhetünk, de talán belenyúlnak az inuit, törzsi emberek múltjába?) A Ubisoft már 2015-ben is feltüntette Alaszkát egy lehetséges helyszínként egy kérdőívben, tehát egy konzolgenerációval ezelőtt is voltak ötletek…

Henderson szerint mind a két Far Cry 2025 őszén érkezhet. Majd meglátjuk, ugyanis mostanában a francia kiadó nem nagyon tudja tartani a menetrendet (sok játékot törölt is). Mindez persze még nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu