Két Far Cry játékot is tervez a Ubisoft?

A helyszín, a megjelenési időszak is kiszivároghatott, és a francia kiadóhoz képest teljesen szokatlanul hangzik az egész.

 

Igaz, ezt kezdjük megszokni. A súlyosan elhanyagolt, de mégis ma is helytálló Far Cry 2 Afrikában, a Far Cry 4 a Himaláján, a Far Cry 5 az Egyesült Államokban, míg a Far Cry 6 a Kubára hasonlító karib-tengeri szigeten játszódott, így a franchise-zal a Ubisoft mer egyedi régiókba rakni a játékok történetét. Ha igaz, amit Tom Henderson állít, a Far Cry 7 is követni fogja ezt a mintát, de közigazgatásilag az egyik résszel azonos területen játszódhat a sorozat következő része…

A Far Cry szinte ráállt arra, hogy 2-3 évente következzen az új fő epizód, de a 2021-es Far Cry 6 óta csend van a franchise körül, de talán nem véletlenül: Henderson szerint egyszerre két Far Cry projekt készül. A Far Cry 7 kódneve Project Blackbird, és állítólag van egy többjátékos elképzelés is, ami Project Maverick néven fut a Ubisoft Toronto ajtajai mögött. Ezek a projektek egy, egyjátékos elképzelésként kezdték Dan Hay, a veterán Far Cry-producer alatt, ám ő távozott, hogy a Blizzard ügyvezető igazgatója legyen, így távozása után a Ubisoft kettébontotta ezeket.

Henderson többet tud a Far Cry multiplayer projektjéről: a többjátékos koncepció az Escape From Tarkovhoz hasonló lehet a végleges halál (permadeath) rendszerével, a hátizsákkal, a szerződésekkel, és a műfajban látott más elemekkel. Szerinte ez a játék Alaszkában játszódik, és nem kizárt, hogy a Far Cry 7 is az Egyesült Államok ezen államában lesz valahol. (Tehát a Far Cry 5 után itt is amerikai kalandra készülhetünk, de talán belenyúlnak az inuit, törzsi emberek múltjába?) A Ubisoft már 2015-ben is feltüntette Alaszkát egy lehetséges helyszínként egy kérdőívben, tehát egy konzolgenerációval ezelőtt is voltak ötletek…

Henderson szerint mind a két Far Cry 2025 őszén érkezhet. Majd meglátjuk, ugyanis mostanában a francia kiadó nem nagyon tudja tartani a menetrendet (sok játékot törölt is). Mindez persze még nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu