Kiderült, hogy miért merül le még gyorsabban a DualSense Edge!

A drágább, testreszabhatóbb DualSense kontroller még az alap változatnál is gyorsabban lemerül, és most már tudni, hogy miért!

 

Régebben írtunk már arról, hogy a Sony megerősítette: valamelyest kevesebb ideig lehet a január 26-a óta kapható DualSense Edge-et használni, mielőtt tölteni kellene, de a 200 dollárért (errefelé minimum 80 ezer forintért, sőt 96 ezerért, mert a francia ára 240 euró!) a hazánkban el nem érhető PlayStation Directen keresztül értékesített kontroller egyik fontos alkatrészén spórolt, ami az árat látván kissé pofátlannak hat. A prémium kontrollernek hiába vannak plusz gombjai vagy cserélhető analóg karjai, az akkumulátora KISEBB az alap kontrollerhez képest!

A Sony Interactive Entertainment azzal magyarázta a némileg rövidebb használati időt, hogy több funkciót tartamaz a DualSense Edge ugyanabban a formával és ergonomikus tervezéssel, illetve egy jó egyensúlyt akartak találni a kábel nélküli (wireless) működési idő és a robustus, csúcsteljesítményű funkciók között. Egy ausztrál elektronikus eszközöket értékesítő cég, a Budd’s Controllers szétszedte a DualSense Edge-et, és összehasonlította a két kontroller akkumulátorát. A különbség szembeötlő.

Már az akkumulátor mérete is kisebb az alap PlayStation 5-ös kontrollerével összevetve, de vessük össze, hogy mennyi a kakaó a két akksiban: a DualSense akkumulátora 1560 mAh-s, míg a DualSense Edge-é minddösze 1000 mAh-s (ugyanekkora volt a DualShock 4-ben is)! A milliamper/óra (mAh) azt jelenti, hogy mekkora töltést bír el az akkumulátor, mielőtt lemerülne. Minél nagyobb, annál jobb, ugyanis tovább használható, így ritkábban kell tölteni (és ebből fakadóan maga az akkumulátor is nagyobb élettartamú). A különbség majdnem 36%-os az alap (szintén gyorsan lemerülő) kontroller és a drága változat között!

Ne felejtsük, hogy egy kisebb akkumulátor is hatékony tud lenni, ha hatékonyabb készülék veti be, de itt vissza kell kanyarodni oda, hogy a Sony több funkciót pakolt be a DualSense Edge-be, így a kisebb méretű és töltetű akkumulátor biztosan gyorsabban merül le mint a mezei DualSense-é. Nem tudtak hasonlóan kicsi, de nagyobb mAh-s akkumulátort találni az új kontrollerhez…?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu