Dead Space Remake: sokkoló az eredmény a Steam Deck felhasználók számára!

A Dead Space remake egy nagyon jó játék, és ha nincs következő generációs konzolod, akkor PC-n kell játszanod vele. Jómagam reméltem, hogy talán sikerül majd a nemrég megszerzett Steam Deckemen futtatni. Sajnos a kiadó EA azt mondta, hogy a remake nem támogatja a Steam Decket, és ezt a saját tapasztalataim is alátámasztják.

 

A Steam Deck a Dead Space támogatási szintjét ismeretlenként tüntette fel, amikor megkaptam a remake felülvizsgálati kulcsát, és nagy optimizmusomból adtam neki egy esélyt. A játék minden lehetséges módon tiltakozott ez ellen a döntés ellen. A kezdeti betöltőképernyőn többször is megakadt, és amikor végül elértem a bevezető jelenethez és a játék nyitó szintjéhez, a legalacsonyabb grafikai beállítások mellett is folyamatosan dadogott. Mindezek ellenére azt hittem, hogy talán sikerülni fog a dolog… de aztán az első ellenségek megjelenése után beléptem egy liftbe, és minden egyes próbálkozásnál vagy összeomlott, vagy véglegesen lefagyott. Végül az asztali gépemen játszottam a játékot, ahol – egy Nvidia GeForce RTX 2070 grafikus kártyával – tökéletesen működött. Néhány elkötelezett Steam Deck-felhasználó talán megtalálja a módját, hogy a játékot elindítás után is futtassa, de az biztos, hogy nem úgy tűnik, hogy az eszközre tervezték.

Nem túl meglepő, hogy egy next-gen konzoljáték nem futhat kézi PC-n, de a kérdés nem volt eldöntve a megjelenés előtt, és a remake Steam-követelményei sem túl intenzívek. (Többek között egy AMD RX 5700 vagy GeForce GTX 1070 grafikus kártyára és egy szilárdtest-meghajtóra lesz szükséged.) Egyelőre, ha nagyon szeretnéd a Dead Space-t a Steam Decken, akkor még mindig visszatérhetsz az eredeti, 2008-as játékhoz.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu