Dead Space Remake: megérkezett az összehasonlító videó is [VIDEO]

No nem a 2008-as eredetit a 2023-assal összevető videóra gondolunk (pluszként beágyaztuk azt is), hanem a remake teljesíményét a konzolokon és PC-n összevető anyagra.

 

Az Electronic Arts Motive játéka nem néz ki olyan rosszul PC-n, de láttunk már nála jobbat is (és sajnos itt is a Denuvo visszahúzza a teljesítményt), és itt is felbukkan az a hiba, hogy néhol szaggatással romlik az élmény. Remélhetőleg ezt a Motive ki tudja javítani (mert a Striking Distance Studios szintén Denuvóval megterhelt játéka, a The Callisto Protocol még a legújabb frissítésével is ugyanúgy gáz PC-n), mert Isaac Clarke ennél többet érdemel.

De nem csak a PC-s verzióról van szó ElAnalistaDeBits videójában. A tesztje szerint a PC-s verzió néz ki a legszebben (lassan ez lesz a trend újfent, mert a konzolos hardver generációnként rögzített, és nem sok esély van arra, hogy most legyen félgenerációs új modell a Sony-tól és a Microsofttól), viszont a PlayStation 5 és a két Xbox Series modell között már vannak eltérések, igaz, nem olyan sok, de a PlayStation 5-ön a változó rátájú shading (VRS) agresszívabb.

A konzolokon a PC-s high, magas beállításoknak megfelelő szintet láthatjuk, ám a Quality mód alacsonyabb felbontáson, sugárkövetéssel (ray tracing) teszi ezt 30 FPS-en (1440p-n). A Performance mód mind a két konzolon dinamikus felbontáson 2040x1080p-n megy VRS-sel, ám sugárkövetés nélkül. Az Xbox Series S verzióból a Motive kispórolta ezt a technológiát, és dinamikus 1440p felbontáson fut VRS-sel. A töltési idők esetébn az Xbox Series X egy hangyányival gyorsabb volt a PlayStation 5-nél, ami azért is szokatlan, mert eddig általában a játékok PS5 verzióinál láttunk gyorsabb töltést. A videó készítője szerint a Dead Space Remake az egyik legjobb megvilágítási- és hangrendszerrel bír.

A Dead Space Remake már elérhető PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, illetve PC-re (ahol a Steamen nem kell mellé Origint is feltelepíteni).

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu