Hatalmas lesz az Nvidia GeForce RTX 4090 Ti-je?

TECH HÍREK – Az újgenerációs Titan nem fog egy kicsi gépházban elférni, sőt, érdemes felkészüli arra, hogy az Nvidia kártyája hatalmas lesz…

 

MegasizeGPU korábban már szivárogtatott az Nvidia GeForce RTX 4090 Ti-ről képeket, de most újakat tett közzé a Twitteren, és ezen láthatjuk, hogy az Ada Lovelace alapokon levő videókártya miképp lesz termetes. Akkora a légbeömlő rács rajta, hogy leglaább két helyet foglal el. Emiatt az Nvidiának az I/O portokat a kártya szélére, függőlegesen kellett raknia (holott eddig általában a vízszintes felállás volt a megszokott tőlük).

Ez a legnagyobb Founders Edition hűtési rendszer, amit valaha láttunk, ugyanis összesen négy helyet foglal el. Az I/O portoknál az Nvidia 699-1G137 SKU-nak, avagy PG137-nek nevezi a hatalmas kártyát. A régebbi képeken a hűtőborda úgy volt felszerelve, hogy a PCB (a nyák = nyomtatott áramkör) oldalain volt található, nem pedig úgy, hogy a hűtőborda a nyák tetején van. A probléma ott van, hogy nem tudjuk, hogy ez egy prototípus videókártya, vagy ez már a bolti megjelenésre kész változat. A régebbi pletykák arról beszéltek, hogy az Nvidia csúcskártyája vagy RTX 4090 Ti vagy Titan néven fut majd, de a cég erről még mélyen hallgat.

Kopite7kimi szerint ez a videókártya az AD102-450-A1 GPU-val érkezik majd. Az Ada Lovelace architektúra jelenleg csúcskártyája 142 SM-mel és 18176 CUDA maggal rendelkezik. Állítólag 48 GB GDDR66X memória lesz rajta 384 bites busszal, és nem kizárt, hogy több mint 100 TFLOPs számítási teljesítményre lesz alapból képes, ugyanis az alap RTX 4090 is 2,8-2,9 GHz-s órajel közelében járt, és az RTX 4090 Ti (vagy Titan) ennél többre lesz képes. A memória a pletykák szerint 24 Gbps GDDR6X modulokból áll, így maximum 1,152 TB/s VRAM sávszélességet tud a GPU-nak biztosítani. Ez az RTX 4090-hez képest 14%-kal jobb (21 Gbps). Csak a fogyasztás hangzik még inkább ijesztőnek: az RTX 3090 Ti-hez képest kétszer akkora TDP, akár 800W!?

Remélhetőleg az Nvidia nem fogja a két 16 tűs 12VHPWR csatlakozót használni…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu