Japánban már kaphatóak az első PCIe Gen 5.0-s NVMe SSD-k

TECH HÍREK – Az új PCIe generációhoz új NVMe SSD jár a CFD Gamingtől, az egyik prominens japán SSD-gyártótól.

 

A termékeik sebessége nagyon jó (olvasás: másodpercenként akár 10 GB, írás: 9,5 GB), és az 1500K IOP, továbbá a három éves garancia is jól hangzik. Aktív hűtő van rajtuk egy viszonylag méretes hűtőbordával, közepén egy ventilátorral. Három kiszerelésben dobta a piacra a terméket: CSSD-M2M4TPG5NFZ (4 TB tárhely, 8 GB cache), CSSD-M2M2TPG5NFZ (2 TB tárhely, 4 GB cache), CSSD-M2M1TPG5NFZ (1 TB tárhely, 2 GB cache). Az SSD-k a Microntól a 3D TLC NAND-ra épülnek, és DDR4 DRAM cache (gyorsítótár) van rajtuk.

Az Akiba-PC szerint a 2 terabájtos modell már meg is érkezett a boltokba, és ezért 49980 yent kérnek, aki kb. 138300 forintnak felel meg. Ez kb. 10-15%-kal magasabb ár, amennyiért a leggyorsabb PCIe Gen 4.0 NVMe SSD-t (a Samsung 990 Pro-t) meg lehet vásárolni (ez az Egyesült Államokban 309 dollár, ezért egy 2 TB-s, hűtőbordás modellt lehet kapni odaát). A CFD Gaming PG5NFZ PCIe Gen 5.0 NVMe SSD-k további funkciókkal is rendelkezik (SLC Caching, Smart Data Processing, Predict & Fetch), és a ventillátor rajtuk 20 mm-es. A 45 centiméteres kábel egy 5V-s csatlakozóra köthető. A CFD Gaming szerint ezek az SSD-k aktív módban játékra, illetve olyan applikációkhoz jók, amik sok adatmozgást eredményeznek. Passzív módban is bevethető, de akkor jó légmozgásra lesz szükség a gépünk házán belül.

Régebben olyasmit lehetett hallani, hogy a Phison E26 kontrollerét (itt nem a joystickra kell gondolni…) használó SSD-k kisebb késésben lehetnek, ugyanis eredetileg az AMD Ryzen 7000 asztali processzorcsaládjával együtt, szeptemberben kellett volna elrajtolniuk, ám Európában és a tengerentúl még mindig nem kaphatóak. Az Intel és az AMD is támogatja a PCIe Gen 5 standardot, de a Phison az AMD-t választotta partneréül az AM5 platformon. Nem olcsó mulatság, de gyors hardver…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu