Sárkányok háza 2. évad: a könyv fontos szereplője csatlakozhat a stábhoz?!

MOZI HÍREK – A Sárkányok háza 2. évada még messze van, de néhány új részlet arra utal, hogy a könyvekből egy fontos karakter csatlakozik a sorozathoz. (VIGYÁZAT, a cikk apróbb spoilereket tartalmaz!)

 

 

2022 kiváló év volt a Trónok harca számára. A sorozat befejezése után kapott siralmas kritikák ellenére az első spin-off, a Sárkányok háza érkezése felélesztette a rajongók szeretetét George R. R. Martin univerzuma iránt. A sorozat nézettségi rekordokat döntött az HBO-n és a streaming platformján egyaránt.

Ahogy az a nagyszerű szereplés után várható volt, a csatorna gyorsan megújította a sorozatot a második évaddal, amely továbbra is a Targaryen-ház történelmébe, Westerosban való hatalomra jutásába és az azt követő, majdnem a végéhez vezető bukásba merül, egészen az Emilia Clarke által alakított Daenerys Targaryen érkezéséig.

Bár a második évad forgatása még nem kezdődött el, néhány részlet már napvilágot látott. Korábban az egyik producer megerősítette, hogy a „Vér és sajt” ív része lesz az új epizódoknak. Úgy tűnik, hogy már el is kezdődött a casting ennek a cselekménynek egy központi szereplőjére, hiszen egy újonnan készült felvételen feltűnt egy karakter, aki talán a Sajtra utal. Nézd meg a Redanian Intelligence oldalán.

A könyvekben Daemon bérgyilkosokat, egy korábbi Városi Őrség őrmestert és egy patkányfogót is alkalmaz, aki ismeri a Vörös Vár összes rejtett átjáróját, hogy megbosszulja Luke halálát. Az lesz a feladatuk, hogy beosonjanak a várba, és előremozdítsák a háborút, amelyben a Targaryenek két frakciója áll egymással szemben.

 

A Trónok harca univerzuma a Sárkányok házán túl

 

Úgy tudni, hogy a Sárkányok háza nem az utolsó történet lesz a Trónok harca univerzumán belül, ami a képernyőre kerül. A Warner Discovery igyekszik a legtöbbet kihozni a sikeres franchise-okból. Westeros világa egyértelműen ezek közé tartozik. Így a Martin által megalkotott karakterek köré épülő sorozatot idővel folytatni fogják.

Az egyik, aki visszatér, hogy folytassa történetét, Havas Jon lesz, aki saját sorozatot kap, és Kit Harington nemcsak a főszereplő szerepében lesz benne, hanem a színfalak mögött is dolgozik majd a projekt megvalósításán.

A másik, aki saját sorozatot kap, Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). Őt a Sárkányok házában ismerhettünk meg, és a tengeri kalandozásaira fókuszál majd a széria. Emellett egy másik készülő előzménysorozat is a Westerosi vizeken zajló kalandokat állítja a középpontba, és a 10,000 Ships címet viseli majd. Végül, de nem utolsósorban a Tales of Dunk and Egg a hírek szerint saját spin-offot kap, ami egy limitált sorozat lehet.

Emellett két animációs sorozat is fejlesztés alatt áll. A The Golden Empire és egy másik, még cím nélküli projekt. Utóbbi Martin univerzumának feltáratlan területeire koncentrálna.

Forrás: Redanian Intelligence

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu