Hasít a Dead Space remake: döbbenetes eladási adatokat produkál a játék!

Az EA Motive Dead Space remake-je uralja az Egyesült Királyság fizikai eladási listáját, miközben a Steamen is erős pozíciót foglal el.

 

 

A nemrég megjelent Dead Space remake a fizikai példányok eladási listájának első helyét foglalta el az Egyesült Királyságban. Ezzel több neves versenytársat is megelőzött. A játék a kritikusok és a játékosok körében is nagy sikert aratott – mi itt írtunk róla. A Steam eladási listáján is előkelő helyet szerzett, ami ezek után nem annyira meglepő.

A Dead Space régóta az egyik legkedveltebb franchise, ha horrorjátékokról van szó, amióta Isaac Clarke a 2008-as Dead Space-ben rémálomszerű műszakot teljesített a nekromorfoktól hemzsegő Ishimura fedélzetén.

A Dead Space új remake-je az Egyesült Királyság fizikai eladási listáinak első helyét foglalta el. Az eladások 80%-át pedig a PlayStation 5-ös verzió tette ki. A PlayStation és Xbox eladások közötti különbség a vásárlási szokásoknak tudható be. Ugyanis az Xbox játékosok gyakrabban használják a digitális letöltéseket. A brit fizikai eladási listán a Dead Space-t a FIFA 23, a God of War: Ragnarök, a Forspoken és a Mario Kart 8 Deluxe követi.

A Dead Space sikere ellenére érdekes, hogy a remake-nek nem sikerült megdöntenie a The Callisto Protocol első heti fizikai eladásait. Utóbbi a sikerét részben éppen a két játék közötti szellemi rokonságnak köszönhette. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a The Callisto Protocol több platformon is elérhető volt. Továbbá alacsonyabb áron adták el, és az ünnepek alatt jelent meg. Az hagyományosan az év legerősebb időszaka a fizikai példányok tekintetében.

A The Callisto Protocol meglehetősen rosszul teljesített a fogadtatásával, bár ez kezdett egy kicsit megfordulni a frissítéseknek köszönhetően, amelyek számos javítást hoztak, mint például a hibajavítások és a New Game Plus.

Amint a hét folyamán kijönnek a digitális eladási listák, várhatóan a Dead Space is erős pozíciót foglal majd el azok élén vagy annak közelében. Jelenleg a Steamen az egyetlen játék, amely megelőzi a Dead Space-t, a hamarosan megjelenő nyílt világú Harry Potter RPG, a Hogwarts Legacy előrendelései.

Forrás: Push Square

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu