Egész Tomb Raider „filmes univerzumot” álmodott meg az Amazon!

MOZI HÍREK – Egy új Tomb Raider filmes univerzumot terveznek, amely filmre, tévére és videójátékokra is elágazik majd.

 

 

Nem sokkal azután, hogy beszámoltak az Amazonnál készülő Tomb Raider-sorozatról, új hírek érkeztek. Kiderült, hogy még sok minden vár a franchise-ra. A THR értesülései szerint a sorozat mellett egy új film is fejlesztés alatt áll. Ráadásul a tervek szerint egyazon filmes univerzum részeként kapcsolódnak majd egymáshoz. Legalább egy kapcsolódó videójátékot is fejlesztenek ehhez az új univerzumhoz. Ez már nem kevesebb, mint három különböző médiumon átívelő történet.

Nem világos, hogy az elképzelés szerint Lara Croft lesz-e a központi szereplő mindhárom médiumban, vagy egy másik főszereplő fogja vezetni a tévésorozatot és/vagy a videójátékot.

A franchise-zal kapcsolatos új tervről egyelőre nem sok minden más derült ki, de a jelentésben megjegyzik, hogy az üzlet állítólag „az Amazon legnagyobb kötelezettségvállalásai közé tartozik”, ami ahhoz hasonlítható, mint amikor a cég 250 millió dollárt költött A Gyűrűk Ura jogainak megszerzésére.

Korábban már kiderült, hogy Phoebe Waller-Bridge-et szerződtették a Tomb Raider-sorozat írására. Ő a franchise rajongójaként lobbizott a munkáért. Jelenleg azonban semmilyen módon nem kötődik a filmhez vagy a videójátékhoz. Úgy tűnik, kizárólag a tévésorozatra koncentrál. Azt is megjegyezték, hogy Waller-Bridge nem fogja Lara Croftot alakítani a sorozatban. Részvétele a kulisszák mögötti szerepre korlátozódik.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ki játszhatja végül az ikonikus kalandor szerepét, akit a korábbi élőszereplős adaptációkban Angelina Jolie és Alicia Vikander alakított.

Egyelőre azt sem tudni, mikor érkezik a Tomb Raider-film vagy a Prime Video sorozat. Ami a videójátékot illeti, amelyet decemberben jelentettek be, amikor még nem volt egyértelmű, hogy a tervezett filmes univerzum része lesz, jelenleg az Amazon Games és a Crystal Dynamics fejleszti.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu