Tiszta Kanada ez a Boston: a The Last of Us-epizód pontatlansága még Stephen Kinget is felingerelte!

MOZI HÍREK – A Boston környéki emberek jól mulatnak rajta, hogy egy gyönyörű tracking shotot valószínűleg nem is a környéken forgatták. (VIGYÁZAT, spoiler-veszély, ha még nem láttad a 3. epizódot!)

 

 

A The Last of Us legújabb epizódját milliók látták, és elragadó kritikákat kapott. Ám a rajongóknak nem minden tetszik a „Long Long Time”-ban. Az epizód egy olyan felvétellel kezdődik, amely a „10 Miles West Of Boston”-t mutatja. Azonban a környékbeliek hamar észrevették, hogy a földrajz teljesen téves.

Az új epizód egy gyönyörű természeti jelenetet mutatott, melyben egy kanyon és nagy hegyek láthatóak a távolban, ám a valóságban semmi ilyesmi nincs 10 mérföldön belül Bostontól.

Egy forrás a Boston.com-nak elmondta, hogy az HBO drónfelvételeket használt. Tehát készültek valódi felvételeket Boston környékéről a The Last of Usban való felhasználáshoz. A sorozat forgatásának nagy része azonban a kanadai Albertában zajlott. Feltehetőleg onnan származik ez a bizonyos felvétel a határozottan nem bostoni vadonról.

A bostoniak gyorsan megpörkölték az HBO-t mindezért. Alább láthatsz néhány reakciót, köztük egy viccet a Dunkin’ Donutsról. (Az USA-ban, de különösen a keleti parton szinte hemzsegnek ezek az éttermek.)

Még a New Englandben élő író, Stephen King is kommentálta az esetet, akinek szintén nem nyerte el a tetszését ez a mulasztás.

Ha már itt tartunk, az HBO talán nem találta el a bostoni földrajzot, de az epizód teljes mértékben New Englandre hajazott azzal, hogy egy poszt-apokaliptikus Cumberlands farmot mutatott be, ahol Joel (Pedro Pascal) elrejtett néhány készletet.

A „Long Long Time” Bill (Nick Offerman) és Frank (Murray Bartlett) történetét mesélte el. A cselekménye volt az eddigi legnagyobb eltérés a játéktól. Az HBO nemrég jelentette be, hogy készül a második évad, és a rajongók szerint a The Last of Us: Part II eseményeit követi majd, és többek között Abby-t is bemutatja.

Forrás: Boston.com, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu