Az E3 szervezői reagáltak az idei eseménnyel kapcsolatos szomorú hírre!

Az ESA reagált a hírekre, miszerint a Sony, a Nintendo és az Xbox sem vesz részt az E3 újjáélesztésének szánt rendezvényen.

 

 

Az Entertainment Software Association (ESA) közleményt fogalmazott meg válaszul arra a hírre, hogy a három nagy játékgyártó cég nem lesz jelen az idei E3-on. Ez megsemmisítő csapás a rendezvény számára, amely mindent megtesz azért, hogy visszanyerje egykori jelentőségét és presztízsét.

A 2019-es Electronic Entertainment Expo, amelyet a játékiparban köznyelvileg E3-nak hívnak, Keanu Reeves lélegzetelállító, élőben a színpadon való megjelenésének köszönhetően új magasságokba emelkedett.

Azonban az azóta eltelt évek sem az E3, sem a Cyberpunk 2077 számára nem bizonyultak igazán fényesnek. A vitathatatlanul legnagyobb éves játékrendezvény a COVID-19 járvány kezdete óta nem tudott élő előadást szervezni. Csupán egyetlen virtuális bemutatót sikerült létrehozni 2021-re. Most úgy tűnik, hogy az idei feltámadás is veszélybe került. Az IGN jelentése szerint a Sony, a Nintendo és a Microsoft ugyanis nem lesz részese az E3 2023-nak.

Az ESA közleménye arra összpontosít, hogy megerősítse a ReedPOP támogatását, a tavaly a rendezvény megszervezésére felbérelt partnerét. Az ESA úgy döntött, hogy nem kommentálja közvetlenül a Sony, a Nintendo és a Microsoft elvesztését. Kiemelte ellenben a ReedPOP történelmét az olyan rendezvények, mint a PAX és a Comic-Con megrendezésében. A továbbiakban azt állítja, hogy a ReedPOP „komoly előrelépést tett az esemény átalakításában”, és jelentős támogatást kapott a befektető vállalatoktól.

Az IGN arról számolt be, hogy a Nintendo és az Xbox állítólag érdekelt volt a jelenlét fenntartásában az E3 2023-on, de mindketten „magával a show-val nem összefüggő okokból” visszaléptek.

Bár hivatalos magyarázatot nem adtak ki ezekre a döntésekre, a Nintendo állítólag azért lépett ki az eseményről, mert a megjelenési ütemterve nem indokolta a slotot. Az Xbox várhatóan az E3-mal egy időben rendez saját fizikai bemutatót. De a ReedPOP kezelését a kiállítással kapcsolatban névtelenül nyilatkozó kiadók kritizálták. Kételkednek abban, hogy a kiállítás egyáltalán megrendezésre kerülhet, tekintve, hogy mennyi minden van még a levegőben.

A 2019-es rendezvény a Sony nélkül is jól sikerült. Ám nem kis részben azért, mert a Microsoft prezentációjában szerepelt a Cyberpunk 2077. Ez volt a történelem egyik legjobban hypeolt videójátéka. Mindhárom nagy szereplő hiányában egyesek megkérdőjelezték, hogy egyáltalán létezik-e az esemény.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu