God of War: Ragnarök: hatalmas mérföldkőhöz érkezett a játék!

Továbbra is látványosan jól fogy a God of War: Ragnarök, hiszen a folytatás mindössze három hónappal a megjelenés után újabb jelentős eladási mérföldkövet lépett át.

 

 

A God of War: Ragnarök egy hatalmas és lenyűgöző eladási mérföldkövet lépett át. A 2022 novemberében megjelent játék azonnali siker lett. Rajongók és kritikusok özönlöttek, hogy kipróbálhassák a 2018-as God of Warral kezdődött folytatásos sorozat utolsó fejezetét. Christopher Judge, a színész, aki a sorozat főszereplőjének, Kratosnak a hangját és motion capture-jét adta, elnyerte a 2022-es Game Awardot a legjobb alakításért.

A 2018-as God of Warból a 2018 áprilisi megjelenést követő egy hónapon belül több mint 5 millió darabot adtak el, 2022 novemberéig pedig több mint 23 milliót.

Eladási számait csak a Marvel’s Spider-Man előzte meg. Így a God of War minden idők második legnagyobb példányszámban eladott PS4-játéka lett. Egyben a régóta futó God of War-sorozat legnagyobb példányszámban eladott játéka.

A Sony által közölt legutóbbi eladási adatok szerint a God of War: Ragnarök 5,1 millió eladott példánnyal büszkélkedhetett a 2022 novemberi megjelenési héten. Ez a szám azóta közel a duplájára nőtt. A játékból alig három hónappal a megjelenés után már több mint 11 millió darabot adtak el világszerte. Ezzel a God of War: Ragnarök a PlayStation Studios eddigi leggyorsabban fogyó címe lett. A fejlesztő Santa Monica Studio egy tweetben ünnepelte a mérföldkövet, amelyben megköszönte a rajongóknak a játék hatalmas sikerét.

A Ragnarök a 2022-es év egyik legjobban fogyó játéka volt, olyan más játékzsonglőrök mellett, mint a Call of Duty: Modern Warfare 2, a Pokemon Scarlet and Violet és az Elden Ring.

Néhány kritikus és rajongó úgy érezte, hogy a folytatás egy kicsit túlságosan hasonlít a 2018-as elődjére. Azonban kissé visszafogottabb reakció nem lassította az eladásokat. Ráadásul a fejlesztők nem ülnek a babérjaikon. Erre példa, hogy a megjelenés óta már számos javítást, illetve apróbb kiegészítést adtak hozzá a játékhoz. Utóbbira jó példa a régen várt Photo Mode, amely ugyan már december 5. óta elérhető, de még nem emlékeztünk meg róla.

A Ragnarök fotómódja számos lehetőséget kínál a játékosoknak, hogy tökéletes alkotásokat hozzanak létre.

Például olyan karakterek arckifejezését varázsolhatják a képre, mint Kratos, Atreus, Freya, Brok, Sindri, Angrboda, Thor és Thrúd.

A fotó módban fő- vagy mellékszereplőket is el lehet rejteni.

Sőt, olyan dolgok is manipulálhatók, mint a látómező, a fókusztávolság, a mélységélesség és az f-stop. Emellett a filmszemcsés és expozíciós beállításokat is lehet bütykölni. Lehetőség van arra is, hogy kereteket, logókat és vignettákat alkalmazzunk bármelyik fényképre.

Forrás: Twitter, PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu