Mission Impossible toplista – A hajmeresztő akciósorozat a legrosszabbtól a legjobbig

TOP LISTA – A Mission: Impossible franchise egyike a legnépszerűbb és legsikeresebb akciófilm-sorozatoknak Hollywoodban. Az elmúlt években a franchise több remek alkotást hozott létre, amelyek mindegyike ötvözi az izgalmas akciójeleneteket, az érdekes történeteket és a meggyőző szereplőket. Mivel nemrég felkerült az utolsó rész kivételével a teljes sorozat az HBO Maxra, az alábbiakban rangsorolni fogjuk a Mission: Impossible filmeket a legrosszabbtól a legjobbig.

 

A Mission Impossible egy népszerű filmes franchise, amely a hatvanas évekbeli tévésorozat alapján 1996-ban debütált. A franchise középpontjában az IMF (Impossible Missions Force) áll, egy titkos szervezet, amely globális válságokat old meg. Az évek során hét Mission Impossible-film készült, mindegyikben Tom Cruise alakítja a főszereplőt, Ethan Huntot. A franchise-t izgalmas akciójelenetei és lebilincselő történetei miatt dicsérik. Ebben az írásban a Mission Impossible-filmeket rangsoroljuk a legrosszabbtól a legjobbig. Készülj fel, hogy megtudd, melyik foglalja el a legjobb helyet!

 

Mission: Impossible II (2000)

 

A John Woo rendezésében készült Mission Impossible II (2000) sokak szerint a franchise leggyengébb filmje. Tom Cruise sztárszerepe és az akciódús jelenetek ellenére a filmet kritizálták a zavaros, kusza cselekmény és a feszültség hiánya miatt. A film nem tudott megfelelni az első Mission: Impossible által felállított magas színvonalnak, és a sorozat legrosszabbjának tartják.

 

Mission: Impossible III (2006)

 

A Mission Impossible III (2006), amelyet J. J. Abrams rendezett, a franchise egy szolid belépője. A filmet dicsérték az akciójelenetekért, a szilárd alakításokért és azért, mert a közönség megismerkedhetett egy új gonosztevővel, akit Philip Seymour Hoffman alakított. A Mission: Impossible III egy előrelépés a sorozat második filmjéhez képest, és bár nem éri el a későbbi filmek magasságait, még mindig a franchise tisztességes részének számít.

 

Mission: Impossible (1996)

 

A Mission: Impossible (1996) volt a franchise kiindulópontja, mérsékelt kasszasikert aratott, és dicsérték az akciójelenetekért, valamint Tom Cruise és a mellékszereplők alakításáért. A Danny Elfman által komponált filmzene miatt is sok dicséret kapott. A film bevezette a közönséget az IMF és Ethan Hunt világába, és bár nem olyan kifinomult, mint a későbbi filmek, mégis a franchise szolíd alkotásaként tartják számon, amely megismertette a közönséget a franchise akció és kémkedés stílusával.

 

 

Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011)

 

A Mission: Impossible – Ghost Protocol , amelyet Brad Bird rendezett, jelentős fordulópontot jelentett a franchise számára. A filmet látványos akciójeleneteiért és a kémkedés és az akció zökkenőmentes ötvözésének képességéért dicsérték. A Ghost Protocol jelentős kasszasiker volt, és megalapozta a franchise jövőbeli sikereit.

 

Mission: Impossible – Titkos nemzet (2015)

 

Mission: Impossible – Rogue Nation című, Christopher McQuarrie által rendezett filmet sokan a franchise legjobb filmjének tartják. A filmet a kritikusok elismerően nyilatkoztak az akciójelenetekről, az alakításokról, valamint a feszültség és a humor egyensúlyának megteremtéséről. A film hatalmas kasszasiker volt, és megszilárdította a franchise státuszát Hollywood egyik legsikeresebb akciófilm-sorozataként.

 

Tom Cruise jelenleg Párizsban forgatja az ott játszódó részeket, és ennek keretében látványosan repül is egy motoros üldözés fináléjában. - Mission: Impossible 7

 

Mission: Impossible – Utóhatás (2018)

 

A Mission: Impossible – Fallout, amelyet Christopher McQuarrie rendezett, szintén a franchise egyik legjobbjának számít. A filmet izgalmas akciójelenetei, jól megírt cselekménye, valamint a humor és a feszültség egyensúlyának megtalálása miatt dicsérték. A film hatalmas kasszasiker volt, és bebetonozta a franchise hírnevét, mint Hollywood egyik legsikeresebb és legmaradandóbb akciófilm-sorozata.

 

Összefoglalva, a Mission: Impossible-franchise-nak voltak hullámvölgyei az évek során, de a későbbi filmek folyamatosan izgalmas akciót, izgalmas cselekményt és lenyűgöző karaktereket tudtak nyújtani. A franchise Hollywood egyik legsikeresebb és legmaradandóbb akciófilm-sorozatává vált, és továbbra is szórakoztatja a közönséget a nagy tétekkel teli és magas oktánszámú akciókkal. A franchise legjobb filmjeinek a Ghost Protocol, a Rogue Nation és a Fallout számítanak, de még a leggyengébb film, a Mission: Impossible 2 is igen szórakoztató.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu