Menu

Erős negyedévet tudhat maga mögött a PlayStation 5

A Sony közölte előző üzleti negyedéves eredményeit, így megtudtuk, hogy hol tart eladásaiban a PlayStation 5.

 

A cég szerint a boltokba december 31-ével bezárólag 32,1 millió PlayStation 5-öt szállítottak ki. Ebből az előző negyedévben (októbertől decemberig) 7,1 millió példány jutott a piacra, ami erős növekedésnek tekinthető, hiszen 2021 végén éppenhogy el tudta érni a Sony konzolja a 4 milliót. Nem véletlen a Live from PS5 kampányuk, ami hazánkban is fut (és külföldön több helyen is óriás PlayStation 5-öt állított ki a Sony), mert az év végén Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy a konzol készlethiányos időszaka befejeződött.

Lássuk a további adatokat: 86,5 millió játék kelt el ebben a negyedévben PlayStation 5-re és hardveres statisztikájában már nem figyelembe vett PlayStation 4-re, ami 6,2 millióval múlja alúl az egy évvel korábbi eredményt (92,7 millió). Ebből 20,8 millió volt belsős fejlesztésű, first-party cím, de ez 9,5 millióval nagyobb a 2021 végi 11,3 milliós eredménynél. A PlayStation Store-on vásárolt (tehát digitálisan értékesített) játékok aránya változatlanul 62% maradt.

2022 végén a PlayStation Plus 46,4 millió előfizetővel rendelkezett, ami a 2021 végi 48 millióval összevetve 1,6 milliós csökkenés, de az év során a PS Plus három szintű modellre váltott, és a kevesebb előfizető ellenére is hasznot arathat a Sony, ugyanis a PlayStation Plus Extra és Premium kategóriák jóval drágábbak (és kérdéses, hogy megéri-e). 112 millió volt a havi aktív felhasználók száma a PlayStation Networkön, ami az egy évvel korábbi számnál kereken 1 millióval nagyobb.

A végére egy játékeladási adat: a Sony Santa Monica Studio közölte, hogy a PlayStation 5-re és a PlayStation 4-re november 9-én megjelent God of War: Ragnarökből 11 millió példányt adtak el eddig. Az első öt nap során 5,1 millió jött össze, és az azt követő 11 hét során az azóta értékesített 5,9 millió.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu