Erős negyedévet tudhat maga mögött a PlayStation 5

A Sony közölte előző üzleti negyedéves eredményeit, így megtudtuk, hogy hol tart eladásaiban a PlayStation 5.

 

A cég szerint a boltokba december 31-ével bezárólag 32,1 millió PlayStation 5-öt szállítottak ki. Ebből az előző negyedévben (októbertől decemberig) 7,1 millió példány jutott a piacra, ami erős növekedésnek tekinthető, hiszen 2021 végén éppenhogy el tudta érni a Sony konzolja a 4 milliót. Nem véletlen a Live from PS5 kampányuk, ami hazánkban is fut (és külföldön több helyen is óriás PlayStation 5-öt állított ki a Sony), mert az év végén Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy a konzol készlethiányos időszaka befejeződött.

Lássuk a további adatokat: 86,5 millió játék kelt el ebben a negyedévben PlayStation 5-re és hardveres statisztikájában már nem figyelembe vett PlayStation 4-re, ami 6,2 millióval múlja alúl az egy évvel korábbi eredményt (92,7 millió). Ebből 20,8 millió volt belsős fejlesztésű, first-party cím, de ez 9,5 millióval nagyobb a 2021 végi 11,3 milliós eredménynél. A PlayStation Store-on vásárolt (tehát digitálisan értékesített) játékok aránya változatlanul 62% maradt.

2022 végén a PlayStation Plus 46,4 millió előfizetővel rendelkezett, ami a 2021 végi 48 millióval összevetve 1,6 milliós csökkenés, de az év során a PS Plus három szintű modellre váltott, és a kevesebb előfizető ellenére is hasznot arathat a Sony, ugyanis a PlayStation Plus Extra és Premium kategóriák jóval drágábbak (és kérdéses, hogy megéri-e). 112 millió volt a havi aktív felhasználók száma a PlayStation Networkön, ami az egy évvel korábbi számnál kereken 1 millióval nagyobb.

A végére egy játékeladási adat: a Sony Santa Monica Studio közölte, hogy a PlayStation 5-re és a PlayStation 4-re november 9-én megjelent God of War: Ragnarökből 11 millió példányt adtak el eddig. Az első öt nap során 5,1 millió jött össze, és az azt követő 11 hét során az azóta értékesített 5,9 millió.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu