Két hónappal később érkezik az Amnesia: The Bunker

A Frictional Games nem tudja tartani az eddig kitűzött megjelenési időszakot, ám cserébe a stúdió napra pontosan meghatározta, hogy mikor érkezik az új Amnesia.

 

„A Frictional csapata kemény télen van túl egy csomó betegséggel, ami hatással volt a fejlesztésre. Kis csapat vagyunk, és az ilyen dolgok erősen befolyásolják a fejlesztést. Fontos számunkra, hogy a játéknak igazságot szolgáltassunk, és a fejlesztés során bekövetkezett leállások miatt nem szeretnénk elsietni a terméket. A csapat keményen dolgozik azon, hogy az Amnesia: The Bunker a lehető legjobb legyen, és még néhány hét kellő változással hoz magával,” írta a stúdió a közleményében a Twitteren. De mivel két hónapos késésről van szó, nem olyan nagy baj az.

A decemberi bejelentésekor ezt írtuk a játékról: „Az Amnesia: The Bunker egyben sarkalatos pontja a kedvelt horror-sorozatnak. A játékosok először kapnak nagyfokú szabadságot a játékmenet befolyásolására, megválaszthatják játékstílusukat, miközben tetszés szerint fedezik fel ezt a félig nyitott világot. Alig vannak előre megírt események, és az állandó feszültséget a mindig jelenlévő fenyegetés hozza magával, így a játékoson múlik, hogy milyen finoman közelíti meg a túlélést. A korábbi Amnesia-játékokkal ellentétben az Amnesia: The Bunker egy újfajta horror-túlélőkalandot kínál majd, amely az emergens játékmenetet és a sandbox elemeket is beépíti a játékba. A játékosok teljes mértékben maguk irányítják majd a pillanatnyi döntéseiket. Egy revolverpisztollyal és egy zajos dinamós zseblámpával felfegyverkezve a játékosok egy amnéziától gyötört és egy túlvilági lény által üldözött francia katona bőrébe bújva járják majd be egy rosszul megvilágított első világháborús bunkert.

Az Amnesia: The Bunker próbára teszi a játékosok okosságát, bátorságát és azt a képességét, hogy nyomás alatt is higgadtak maradjanak és gyors problémamegoldó döntéseket hozzanak. Minden feladatra, rejtvényre és a játék akadályainak megközelítésére többféle megoldás is elérhető lesz. Amikor már mindenki halott, az élelmiszeradagok fogytán vannak, és már csak egy golyó maradt a tárban, rajtunk múlik, hogy szembenézzünk a Bunker nyomasztó rémségeivel és élve kijussunk onnan.

A félig nyitott világban az Amnesia: The Bunker felfedezésre és kísérletezésre ösztönzi a játékost, aki az eszét és a rendelkezésére álló eszközöket használja fel a fenyegető borzalmak legyőzésére. A játékosok stresszes hatalmat éreznek majd a kezükben. Minden döntés megváltoztatja a játék kimenetelét, ahogyan az a meghozott döntések következményeként reagál. A játékmenetnek ez az új csavarja új mélységeket és állandó feszültséget ad a játékhoz, arra kényszerítve a játékosokat, hogy minden egyes végigjátszás során új stratégiai utakat alakítsanak ki.

A tárgyak, fenyegetések és erőforrások minden játékmenet során változnak, ugyanis nincsen scriptelve. A világgal való interakció teljesen új szintre emelkedik a rejtvényfejtés és az eszközkezelés révén. A történet rémisztő, de mégis magával ragadó lesz. Benne megtapaszalhatjuk a földi poklot egy kitalált, megdöbbentő történetben. Mellé továbbfejlesztett fényeffektek és gondosan megtervezett hangeffektek lesznek az igazi horrorélményért.”

Az Amnesia: The Bunker március helyett május 16-án érkezik Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Epic Games Store), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. És továbbra sincs PlayStation 5 verzió…

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu