Redfall: folyamatos online kapcsolatot igényel majd a játék, és ez még nem minden…

A Redfall játékhoz internetkapcsolatra és egy összekapcsolt Steam-fiókra lesz szükséged, még akkor is, ha egyedül játszol. Ráadásul kiderült, hogy Denuvo másolásvédelemmel rendelkezik majd.

 

 

Az Arkane hamarosan megjelenő vámpíros lövöldéje, a Redfall nagy hangsúlyt fektet a kooperatív multiplayerre, de támogatja a szólójátékot is. A Steam oldalán „nyílt világú, egyjátékos és kooperatív FPS”-ként írják le. Ha nem győzött volna meg, a Bethesda kommunikációs vezetője, Pete Hines külön is kijelentette, hogy „egyedül is játszhatod”. Sajnos, még ha egyedül is játszol, akkor is online kell lenned.

A „mindig online” követelményt a Redfall GYIK-je edte fel, amely szerint „az egyjátékos és a kooperatív játékhoz állandó online kapcsolat szükséges”.

Tehát, ha játszani akarsz, akkor kapcsolatban kell lenned. A játékhoz a Steam vagy Xbox felhasználói azonosítódat is össze kell kapcsolnod a játékhoz.

Ez talán nem tűnik nagy dolognak a digitális terjesztés és a felhős játékok korában, amikor úgy tűnik, hogy amúgy is mindenki állandóan kapcsolatban van. De vannak, akiknek még mindig nincs szilárd, megbízható kapcsolatuk. Az pedig rendkívül dühítő tud lenni, amikor közlik, hogy nem tudsz játszani az egyjátékos játékoddal, mert az interneted meghibásodott.

A helyzet jobb, mint egy évtizeddel ezelőtt volt, amikor az akkori Xbox-vezér Don Mattrick hatalmas visszhanggal nézett szembe, amiért azt mondta, hogy az Xbox One online követelményei miatt elégedetlenkedők maradjanak az Xbox 360-nál. (A Mattrick elutasító kijelentésére adott „őszinte visszajelzések” olyan erősek voltak, hogy a Microsoft végül elhagyta a követelményt.)

A Redfall kétségtelenül erősen támaszkodik majd a közösségi elemre, és ez abszolút jobbá teheti a játékot, de nem kell, hogy kötelező legyen.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy szintén a napokban derült ki: a Redfall Denuvo-féle másolásvédelemmel érkezik majd. Ez a rendszer rendkívül problémás. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy közutálatnak örvend a játékosok körében.

Hogy mindez elég lesz-e ahhoz, hogy sokak kedvét elvegye a játéktól? Majd a május 2-án esedékes megjelenés után kiderül…

Forrás: Bethesda, Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu