A Sony szerint a PlayStation 5 messze jobban fogy az Xbox Seriesnél

Eközben a cég elkezdi aktívan noszogatni a PlayStation 4-eseket, hogy váltsanak már az új konzolra, holott nem kevés olyan játékos van, akik PS4-gyel nem rendelkeztek, PlayStation 5-tel pedig igen.

 

A Sony pénzügyi vezetője, Totoki Hiroki a cég negyedéves pénzügyi jelentése során arról beszélt, hogy a Sony eleinte tartott attól, hogy az Xbox Series képes lesz utolérni a PlayStation 6-öt az eladások tekintetében, de az előző negyedév során fordult a kocka: „Az Egyesült Államokban is csökkent a különbség [a PlayStation 5 és társai között] a nyár folyamán, de az utóbbi időben jelentősen nőtt a [piaci] részesedésünk. Ezt leszámítva azonban ez valami dinamikus dolog, így a negyedik negyedévtől kezdve gondosan figyelnünk kell a helyzetet,” mondta Hiroki, aki áprilistól a Sony elnöki tisztjét is betölti, míg elődje, Yoshida Kenichiro vezérigazgatói posztra vált.

A Sony nemrég elkezdte a Live from PS5 marketinget, és a mellé járó TV-reklámot (hazánkban is fut) és trailereket, hogy ezzel is arra késztesse a PlayStation 4-en maradt játékosokat, hogy váltsanak PlayStation 5-re (hogy aztán az ősszel 50 euróval, errefelé pedig 20 ezer forinttal felemelt árat kifizessék érte, miközben Amerikában nem mertek emelni, vajon miért is lett nagyobb az előnyük…?). Az év végén sokan váltottak konzolgenerációt, így a PlayStation 4-es játékosok elkötelezettségi aránya csökkent, a PlayStation 5-ösé nőtt. Ez alatt figyelembe veszik a PlayStation Plusra előfizetők arányát, a játékkal eltöltött időt, illetve a költekezést, és emiatt döntött úgy a Sony, hogy „folytatja a PlayStation 4-es felhasználók PlayStation 5-re váltásának gyorsítását”.

A havi aktív felhasznáók közel 30%-a PlayStation 5-ön soha nem használt PlayStation 4-et. Talán ezért is döntött úgy a Sony, hogy módosít a március végéig tartó értékesítési elvárásain, ugyanis most már az a cél, hogy tavaly áprilistól idén március végéig 19 millió PlayStation 5 keljen el. Ez az eredeti 22,6 milliós előrejelzésnél alacsonyabb, de eddig 18 millió volt a kitűzött cél.

Forrás: PSL, PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu