CrossfireX: a multiplayer Xbox shooter és a Remedy által fejlesztett kampánya májusban leáll

A fejlesztő Smilegate bejelentette, hogy hamarosan bezárják az egyéves Xbox multiplayer shooterét, a CrossfireX-et, amely május 18-án leáll – ez a lépés érinti a Remedy által fejlesztett egyjátékos kampányát is.

 

A CrossfireX – a Smilegate rendkívül népszerű PC-s lövöldéjének, a Crossfire-nek a konzolos változata – tavaly februárban jelent meg Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re, a PC-s eredeti többjátékos komponensét kombinálva egy speciálisan fejlesztett egyjátékos kampánnyal.

Alig több mint egy évvel a problémás megjelenés után a Smilegate bejelentette, hogy hamarosan megszűnik a játék támogatása. „A legmélyebb sajnálattal tájékoztatjuk Önöket arról a döntésünkről, hogy 2023. május 18-án befejezzük a CrossfireX támogatását” – írta a cég a weboldalán közzétett közleményében. „A játék megjelenése óta fáradhatatlanul dolgoztunk azon, hogy olyan szintre hozzuk a játékot, amelyre mindannyian büszkék lehetünk, és mindvégig az volt a megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy támogathattuk a játékosainkat.”

„Nem volt könnyű erre a döntésre jutni” – folytatta a közlemény. „Azonban büszkén mondhatjuk, hogy a játékosaink elképesztően aktívak, szenvedélyesek és lelkesek voltak abban, hogy velünk együtt dolgozzanak egy olyan játék létrehozásán, amely mindenki számára szórakoztató és élvezetes lesz. Szeretnénk megköszönni minden egyes játékosunknak, hogy játszott a CrossfireX-szel és velünk együtt részesei voltak ennek az utazásnak.”

Bár a CrossfireX a szerverek május 18-i offline állapotba kerüléséig játszható marad, a Smilegate megjegyzi, hogy további tartalmakat nem adnak ki, és a játék Xbox Store-on keresztüli értékesítését azonnali hatállyal leállítják. Emellett azok a játékosok, akik az elmúlt 14 napban játékon belüli vásárlásokat végeztek, jogosultak lehetnek visszatérítésre.

Ami a CrossfireX Remedy által fejlesztett egyjátékos kampányát illeti, a mai bejelentéshez mellékelt GYIK megerősíti, hogy az is megszűnik, és a vásárlók csak május 18-ig folytathatják a játékot. A mai hír természetesen új megvilágításba helyezi a kampány nemrég bejelentett távozását a Game Passról ebben a hónapban.

„Reméljük, hogy a CrossfireX-et a szolgáltatás végéig élvezni fogjátok” – zárta a Smilegate – „és mindig hálásak leszünk a támogatásotokért”.

A CrossfireX megszűnésének megerősítése egy sivár hét végére esik, amely számos élő szolgáltatás jellegű többjátékos játék számára volt sivár. Kedden az Iron Galaxy bejelentette a Rumbleverse nevű „brawler royale” játékának bezárását, majd a hírt a Knockout City, az Echo VR, a Konami PVP-rejtélyes játéka, a Crimesight és az Apex Legends Mobile leállási értesítései követték.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu