Elon Musk már megbánta a Tesla-részvények Twitterre váltását

A Twitter tulajdonosa rájött, hogy a 44 milliárd dolláros felvásárlás talán nem volt olyan jó ötlet.

 

Miután átvette a hatalmat a Twitter felett, Elon Musk nem tudott olyan zökkenőmentesen foglalkozni a közösségi felülettel (sőt, egyre inkább úgy tűnik, hogy mindenhol monetizálni szeretnének, de erre még visszatérünk), mert a Twitter mellett azért a Teslával és a SpaceX-szel is foglalkoznia kellene. A Twitter korábbi vezetőit kritizálta a tartalomkezelés miatt, és most eléggé úgy hangzik, hogy miközben a SpaceX egy kritikus repülési teszt alatt áll, Musk mintha megbánta volna a Twitter megvásárlását…

Még mindig nem tudjuk, hogy ki lesz a Twitter új vezérigazgatója. Legalább megértette, hogy a site-ot vezetni nem olyan pofonegyszerű dolog. Decemberben megkérdezte a követőit, hogy maradjon-e a cég élén, miközben a Twitter felvásárlását a Teslában birtokolt részvényeiből, illetve a Közel-Keletről származó befektetők pénzéből oldotta meg. Egy tweetben azt írta, hogy „kár, hogy ennyi Tesla-részvényt kellett eladnom, hogy megcsináljam [a Twitter felvásárlását] *sóhajt”. Szóval kétkedik.

Musk úgy változtatott a Twitteren, hogy szerinte kiegyensúlyozott nézőpontot hirdessen rajta. Ezért intézte el azt, hogy az Egyesült Államok előző elnökét, Donald Trumpot egy szavazás eredményét tiszteletben tartva visszaengedte (igaz, a fiók azóta sem volt használva), és Kanye Westet is, igaz, őt egy hónap múlva ismét kitiltott a site-ról. Az ő lemondásáról is szavazást kezdeményezett, és a 17,5 millió szavazat 57,5%-a a lemondást választotta, miközben ő épp a foci-vb döntője alatt Katarban tartózkodott. Állítólag itt nem csak Trump vejével, hanem katari és szaúdi befektetőkkel találkozott. Musk kimondta már, hogy a megfelelő utód megtalálása után a technikai csapatok vezetője lesz.

A SpaceX a Super Heavy-t teszteli Boca Chicában eközben. A cél az, hogy a rakéta mind a 33 meghajtóját egyszerre aktiválják. A sikeres teszt lehetővé teszi, hogy az amerikai szövetségi légügyi hivatal engedélyezze a Föld körüli tesztet. Gwynne Shotwell, a SpaceX elnöke állítólag a tesztelést felügyeli, és a sikeres tesztek miatt esélyes, hogy hiteles az információ.

A Twitter eközben bejelentette, hogy február 9-étől a v1.1 és a v2 API is csak pénzért lesz hozzáférhető. Így például az óránként képet posztoló, automatizált fiókok is megszűnnek, és Musk így elveszt nem kevés tartalmat, amit a fiókok mögött álló fejlesztők INGYEN biztosítottak a felületnek…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu