A Grand Theft Auto 4 rajongói még 15 év elteltével is értékelik a játék részletgazdagságát

A Grand Theft Auto 4 rajongói nagyra értékelik a játékból készült rövid klipet, amely még 15 évvel később is megmutatja, hogy a Rockstar milyen figyelemreméltóan ügyelt a részletekre.

 

A Grand Theft Auto 4 rajongói nagyra értékelik a játékban a részletekre fordított figyelmet, még 15 évvel a megjelenés után is. A Grand Theft Auto 4 volt a franchise első kitörése a HD-korszakba, és sokan még mindig a franchise egyik legjobbjaként tartják számon.

A Grand Theft Auto 4 2008-ban jelent meg. A kritikusok dicsérték a keményebb, komolyabb hangvételét, mivel szöges ellentétben állt a régebbi címekben, például a Grand Theft Auto: San Andreasban és a Grand Theft Auto: Vice Cityben látott játékos Amerika-paródiákkal. Bár ennek elemei a Grand Theft Auto 4-ben is megmaradtak, finomabb megközelítéssel tompították. Ez a hangnem semmihez sem hasonlítható, amit azóta a franchise-ban láttunk, és a rajongók még mindig a játék modern hardveren történő újramastereléséért kiáltanak. Voltak pletykák arról, hogy tavaly törölték a Grand Theft Auto 4 remasterét, de ezek egyelőre megalapozatlanok.

A JustMeRyder felhasználó által tweetelt videón egy NPC állványzat alá bújik, hogy az esős időjárás elől meneküljön, és várja annak végét. Bár a Rockstar játékai mindig tele vannak a részletekre való odafigyeléssel, a Grand Theft Auto 4 különösen híres erről, gyakran túlzásba viszik a realizmusra való törekvést. Az egyik rajongó még azt is kiderítette, hogy a Grand Theft Auto 4 vízfizikájának köszönhetően a játékosok helikopterrel is szétválaszthatnak egy tavat. A játékban használt technológia nagy része évekkel megelőzte korát, az Euphoria fizikamotor számos YouTube-klip csúcspontja volt.

A részletekre való lenyűgöző odafigyelés csak erősíti a játék realisztikus hangvételét a sorozat többi próbálkozásához képest. Amikor a Grand Theft Auto 4-ben az NPC-k elbújnak az eső elől, az hihető, hiszen ez is része annak a realisztikus hangulatnak, amit a játék a játékosnak prezentál. Bár a Grand Theft Auto 5 is elképesztő figyelmet fordít a részletekre, a játék hangvétele sokkal bolondosabb lehet, mint az elődje, így a hiperrealizmusra nem mindig van szükség.

A franchise utolsó címe a Grand Theft Auto 5 volt, majdnem 10 évvel ezelőtt. Az időeltolódás ellenére a rajongók továbbra is fenntartják hihetetlen lelkesedésüket a franchise iránt, a Grand Theft Auto Online különösen hozzájárul a játék meghosszabbított élettartamához. Bár a Rockstar nem szívesen nyilatkozott, a Grand Theft Auto 6 tavalyi kiszivárgása azt mutatja, hogy a munka folytatódik annak érdekében, hogy a franchise a jövőben is releváns maradjon, és bármelyik megjelenés szinte garantáltan megdönti az eladási rekordokat.

A Grand Theft Auto 4 PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra érhető el.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu