Grammy-díjat nyert az Assassin’s Creed: Valhalla, de mégsem erről emlékezetes az este… [VIDEO]

Az Assassin’s Creed Valhalla Grammy-győzelmét beárnyékolta, hogy a műsorvezető nem igazán boldogult a játék nevével.

 

 

Tegnap este történelmet írtak a Grammy-gálán, hiszen a zeneipar legnagyobb díjátadóján a videójátékoknak fenntartott kategóriát is bemutattak. Stephanie Economou vehette át a díjat és a dicsekvés jogát, mivel ő az első díjazott. Economou az Ubisoft Assassin’s Creed Valhalla és a Dawn of Ragnarok bővítményen végzett munkájáért kapta a díjat. Vagy ahogy a díj átadója, Randy Rainbow humorista mondta: Assassin’s Creed Valaha. Nyugi, a legjobbakkal is megesik, amikor több ezer ember előtt állunk színpadon.

Bár a Grammy-n korábban is voltak már videójáték-zenefilm-jelölések – Christopher Tin és a Soweto Gospel Choir 2011-ben Grammy-díjat nyert a Civilization IV intrójáért -, ez volt az első év, amikor a médiumnak külön kategóriát szenteltek.

Economou kemény konkurenciával nézett szembe a „Legjobb filmzene videójátékokhoz/interaktív médiához” kategóriában, mivel a díjra jelöltek között volt Bear McCreary (Call of Duty: Vanguard), Austin Wintory (Aliens: Fireteam Elite), Richard Jacques (Marvel’s Guardians of the Galaxy) és Christopher Tin (Old World). A tavalyi év különösen jó időszak volt a videójáték-zenék rajongóinak, hiszen számos, a szemeink mellett a fülünket is kényeztető játék érkezett.

Economou köszönetet mondott köszönetnyilvánító beszédében mindenkinek, akinek része volt a Valhalla zenéjének kialakításában. Továbbá azoknak is, akik „fáradhatatlanul harcoltak” azért, hogy a videójáték-zene világszinten is elismert legyen.

Az Ubisoft háztájáról érkező egyéb hírek szerint az Assassin’s Creed Mirage augusztusi megjelenésre készül. Az Ubisoft ezzel a játékkal az alapokhoz visszatérő megközelítést alkalmaz, de a sorozat jövőjét illetően nagyszabású tervei vannak az ambiciózus Assassin’s Creed Infinityvel.

Forrás: Twitter, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu