A PlayStation VR2 lenyűgöző filmes móddal érkezhet majd?!

TECH HÍREK – A PlayStation VR2 termékbemutatója előtt a Sony részletezte a VR headset lenyűgöző filmes módját a PlayStation 5 játékokhoz.

 

 

A Sony Interactive Entertainment hivatalos GYIK-et tett közzé, amelyben részletezi a PlayStation VR2 funkcióit. Köztük külön kiemeli a PlayStation 5 játékosoknak szánt lenyűgöző filmes módot. A PS VR2 a hónap vége felé jelenik meg, elképesztő mennyiségű funkcióval és változatos, első és harmadik féltől származó játékokból álló induló kínálattal.

A PlayStation VR2 a Sony következő előretörése a VR-játékok terén a sikeres első generációs PlayStation VR headset után.

A PS VR2 headset a PlayStation 5 technikai képességeit használja ki, hogy szemenként 2000×2040-es felbontású, élénk, nagy frissítési sebességű játékot kínáljon. A játékosok a PlayStation VR2 játékokat a teljesen új Sense kontrollerekkel irányítják, amelyek olyan DualSense funkciókat tartalmaznak, mint a haptikus visszajelzés és az adaptív ravaszok. A PS VR2 induló kínálatában olyan vadonatúj játékok szerepelnek, mint a Horizon Call of the Mountain és a Hello Neighbor: Search and Rescue. A VR-támogatás már meglévő PlayStation 5 játékokhoz, köztük a Gran Turismo 7 és a Resident Evil Village játékokhoz is elérhető. A PS VR 2 549,99 dolláros listaára többe kerül, mint egy PlayStation 5 konzolé. Ám a headset a megjelenés napján igazi generációs ugrásnak bizonyulhat a Sony VR-játékokkal kapcsolatos erőfeszítései számára.

A Sony közzétette a PlayStation VR2 „végső” GYIK-jét. Ebben új részleteket árul el a megtekintési módokról. Többek között a visszatérő filmes módról. A játékosok a PS VR2 játéktartalmait VR módban élvezhetik, amely szemenként maximum 2000×2040-es felbontást jelenít meg HD támogatással és 90Hz és 120Hz közötti frissítési frekvenciával. A filmes módban a játékosok a nem VR játék- és médiatartalmakat egy virtuális mozivásznon élvezhetik. A videotartalmak mozi üzemmódban 1080p felbontásban jeleníthetők meg HDR-támogatással és 24Hz-60Hz-es frissítési frekvenciával. A PS VR2 mozimozis módban való játék közben a PlayStation 5 játékok esetében 120 Hz-es frissítési frekvenciát támogat.

A PlayStation 5 hangja és képe csak filmes módban jelenik meg a PS VR2 headseten keresztül: ennek oka, hogy a tévé oldaláról nincs kimenet, mivel a kép közvetlenül a headsetben jelenik meg.

Ennek eredményeképpen a cinematic mód a videó- és játéktartalmak önálló megtekintésére irányul.

A cinematic mód előnyös a PS VR2 játékosok számára, akik szeretnének egy kis szünetet tartani a VR-ben való mozgásban. Így egy pihentető, moziszerű élményben lehet részük. Emellett a cinematic mód nagyszerű lehetőséget nyújt a játékosok számára, hogy bepótolják a legújabb, első féltől származó PlayStation 5 kiadványokat, például a God of War Ragnarokot és a Horizon Forbidden Westet.

A PlayStation VR2 február 22-én jelenik meg, és több mint 30 launch window cím közül választhatsz. A Sony valószínűleg a közeljövőben több PlayStation 5 játékhoz is VR2-támogatást fog nyújtani, miközben új címeket fejleszt. Az olyan harmadik féltől származó stúdiók, mint a Capcom és a Hello Games nem ismeretlenek a PlayStation VR2 hardver számára. Az új VR headset jövője már most fényesnek tűnik.

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu