Eltűnik majd az HBO Max, de a Warner Bros. Discovery megtartja a Discovery+-t a stratégiaváltás során

MOZI HÍREK – A döntés azon aggodalmakat tükrözi, hogy a Discovery+ előfizetők egy része nem akar átmenni a drágább platformra. A Warner Bros. Discovery közölte, hogy különböző árú streaming lehetőségeket kíván kínálni.

 

A Warner Bros. Discovery Inc. WBD -2,08% azt tervezi, hogy a Discovery+-t önálló streaming szolgáltatásként tartja fenn, mondták az ügyet ismerő személyek, ami stratégiaváltás a vállalat számára, amely azt tervezte, hogy a tartalmakat egyetlen előfizetéses alkalmazásban konszolidálja.

A lépésre akkor kerül sor, amikor a Warner Discovery közel áll egy új, még meg nem nevezett, szuperméretű streaming szolgáltatás elindításához a megnövekedett verseny közepette és a bizonytalan gazdasági környezetben. A vállalat vezetői azóta állitólag korrigálták ezt a nyilatkozatot.

Az AT&T Inc. és a Discovery Inc. egyesülésének, a Warner Bros. Discovery tavalyi létrejöttét eredményező üzletnek az AT&T Inc. és a Discovery Inc. összeolvadásának vonzerejét részben az egyablakos streaming-szolgáltatás létrehozásának gondolata jelentette. A vállalat szerint a kínálat racionalizálása a vállalat és a fogyasztók számára is ésszerű, tekintve, hogy a streaming-piac mennyire zsúfolttá vált.

Ahelyett, hogy az HBO Max és a Discovery+ teljes egészében egyesülne, az új platform az HBO Max tartalmakat és a Discovery+ tartalmak nagy részét fogja tartalmazni, a Discovery+ pedig önálló opcióként elérhető marad – mondták egyesek.

Az ügyet ismerő személyek szerint a Discovery+ megtartása része annak a törekvésnek, hogy ne kockáztassák az alkalmazás 20 millió előfizetőjének jelentős részének elvesztését, akik esetleg nem akarnak magasabb árat fizetni az adott tartalomért.

A Discovery+-on és az új szolgáltatáson egyaránt elérhető tartalmak közé tartozik a Discovery Channel „Shark Week” című műsora és a Chip és Joanna Gaines „Magnolia Network” nevű műsorai, az új szolgáltatásba, amely az HBO Max által felépített szolgáltatásra épül – mondta néhány ember.

A Discovery+ havi 6,99 dollárba kerül reklámok nélkül, a reklámokkal támogatott változat pedig 4,99 dollárba. Az HBO Max eközben havi 15,99 dollárba kerül reklámok nélkül és 9,99 dollárba reklámokkal. Az érkező streaming szolgáltatás valószínűleg drágább lesz, mint az HBO Max, mondták a cég vezetői. A Discovery+ nyereséges és alacsonyak a működési költségei – mondták egyesek.

A Warner Bros. Discovery elmondta, hogy igyekszik biztosítani, hogy a streaming lehetőségek széles skáláját kínálja a nézőknek különböző árfekvésben.

Ennek érdekében a vállalat azt is tervezi, hogy idén ingyenes, reklámokkal támogatott streamingszolgáltatást indít, hogy szélesebb közönséget érjen el, mivel a felhasználókért folytatott verseny egyre élesebbé válik. A készülő ingyenes szolgáltatás különböző streaming-csatornák műsorát fogja tartalmazni, köztük a Warner Bros. stúdió könyvtári tartalmait, valamint olyan műsorokat, amelyek eredetileg az HBO-n és a Discovery csatornákon futottak – mondták a helyzetet ismerő személyek.

Forrás: Wall Street Journal

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu