Harry Potter játékok – A tíz legjobb retro Harry Potter játék, amivel elvarázsolhatod magad

TOP LISTA – Harry Potter világa világszerte rajongók millióinak szívét rabolta el. A nemrég megjelent „Roxfort öröksége” 2023-as megjelenésével a varázslat folytatódik. A Harry Potter videojátékok segítségével a rajongók átélhetik a varázslóvilág csodáját és izgalmát, lehetőséget kínálva arra, hogy felfedezzék Roxfortot, varázsoljanak és új kalandokba keveredjenek. Ebben az írásban a Harry Potter-sorozaton alapuló 10 legjobb videojátékot vesszük szemügyre.

 

 

Harry Potter világa az évek során számos videojáték ihletője volt. A műfajok és játékstílusok széles skálájával ezek a játékok minden típusú játékos számára tartogatnak valamit. Ebben az esszében a Harry Potter-franchise-on alapuló 10 legjobb videojátékot vizsgáljuk meg, kitérve a megjelenési évükre, a platformokra és egy rövid áttekintést adunk arról, hogy mit kínálnak az egyes játékok. Akár az akció-, kaland- vagy puzzle-játékok rajongója vagy, ez a lista mindenkinek tartogat valamit. Merüljünk hát el Roxfort varázslatos világában és azon túl.

 

 

  1. “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” (2001) – PlayStation, Game Boy Color, and PC

 

Ez a klasszikus játék volt az első a sorozatban, és PlayStationre, Game Boy Colorra és PC-re jelent meg. A játékosok felfedezhették Roxfortot és megtanulhattak varázsolni, beleértve a varázslatokat és a rejtvények megoldását. Bájos grafikájával és magával ragadó játékmenetével ez a játék szórakoztató bevezetést nyújtott Harry Potter világába.

 

 

  1. „Harry Potter and the Chamber of Secrets” (2002) – PlayStation 2, Xbox, GameCube, Game Boy Advance, and PC

 

Ez a játék egy lépcsőfok volt az elsőhöz képest, és nagyobb kihívást jelentő rejtvényeket és kalandokat kínált. A játékosok új területeket fedezhettek fel Roxfortban, új varázslatokat tanulhattak, és félelmetes ellenségekkel szállhattak szembe. A „Chamber of Secrets” továbbfejlesztett grafikával és magával ragadó játékmenettel izgalmas folytatást kínált a rajongóknak.

 

 

  1. „Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” (2004) – PlayStation 2, Xbox, GameCube, Game Boy Advance és PC

 

Ez a játék egy új, nyitott világú környezetet mutatott be a játékosok számára, amelyet felfedezhettek. A továbbfejlesztett grafika és a magával ragadó történet lehetővé tette a játékosok számára, hogy a varázslóvilágot még magával ragadóbb módon éljék át. A játék számos új varázslatot és kihívást jelentő rejtvényt kínált, valamint izgalmas új kalandokat, amelyekbe belevághattak.

 

 

  1. „Harry Potter and the Goblet of Fire” (2005) – PlayStation 2, Xbox, GameCube, Game Boy Advance, and PC

 

 

Ez a játék az izgalmak új szintjét kínálta, lehetővé téve a játékosok számára, hogy átéljék a Háromvarázsló-tornát. A továbbfejlesztett grafika és a magával ragadó történet izgalmas élményt nyújtott, hiszen a játékosok kihívást jelentő feladatokban versenyeztek, félelmetes lényekkel szálltak szembe, és hatalmas új varázslatokat tanultak.

 

 

  1. „Harry Potter and the Order of Phoenix” (2007) – PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Nintendo DS, and PC

 

Ez a játék sötétebb, érettebb történetet kínált, ami a sorozat ötödik könyvének hangvételét tükrözte. A továbbfejlesztett grafika és a magával ragadó játékmenet lehetővé tette a játékosok számára, hogy új és izgalmas módon éljék át Voldemort és a Főnix Rendjének növekvő fenyegetését. Az új varázslatokkal, hatalmas szövetségesekkel és kihívást jelentő ellenségekkel a „Főnix Rendje” izgalmas folytatását kínálta a történetnek.

 

 

  1. „Harry Potter and the Half-Blood Prince” (2009) – PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Nintendo DS, and PC

 

Ebben a játékban a játékosok átélhették a sorozat hatodik könyvének eseményeit, beleértve a romantikus mellékszálat és a Voldemorttal való végső leszámolásra való felkészülést. A „Félvér Herceg” továbbfejlesztett grafikával és magával ragadó játékmenettel a történet izgalmas folytatását kínálta.

 

 

  1. „Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1” (2010) – PlayStation 3, Xbox 360, Wii, and Nintendo DS

 

Ez a játék sötétebb, érettebb történetet kínált, ami a sorozat hetedik könyvének hangvételét tükrözte. A továbbfejlesztett grafikával és magával ragadó játékmenettel lehetővé tette a játékosok számára, hogy átéljék Harry, Ron és Hermione útját a horcruxok megtalálása és elpusztítása érdekében.

 

 

  1. „Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész” (2011) – PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Nintendo DS és PC

 

Ez a játék zárta le a történetet, lehetővé téve a játékosok számára, hogy átéljék a végső leszámolást Voldemorttal és a Roxfortért folytatott csatát. A továbbfejlesztett grafikával és a magával ragadó játékmenettel a Halál ereklyéi 2. rész méltó lezárása volt a sorozatnak, és a játékosok még egyszer utoljára átélhették a mágusvilág varázslatát és izgalmát.

 

 

  1. „Lego Harry Potter: (2010) – Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS és PSP

 

Ez a bájos és vicces játék egyedülálló módon mutatta be Harry Potter világát, lehetővé téve a játékosok számára, hogy felfedezzék az első négy könyv eseményeit egy Lego-témájú környezetben. A bájos grafikával és magával ragadó játékmenettel rendelkező „Lego Harry Potter: Years 1-4” szórakoztató és játékos bevezetést nyújtott Harry Potter világába.

 

 

  1. „Lego Harry Potter: Years 5-7” (2011) – Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS és PSP

 

Ez a folytatása a „Lego Harry Potter: Years 1-4” folytatását kínálta a szórakoztató és játékos Lego-témájú élménynek. A bájos grafikával és magával ragadó játékmenettel rendelkező „Lego Harry Potter: Years 5-7” segítségével a játékosok átélhették a sorozat utolsó három könyvének eseményeit, beleértve a Voldemorttal való végső leszámolást is.

 

A Harry Potter videojátékokban a rajongók, új és izgalmas módon tapasztalhatták meg a varázsvilág mágiáját és izgalmát. A klasszikus „Bölcsek kövétől” a bájos „Lego Harry Potter” játékokig minden játék egyedi és magával ragadó élményt nyújt, lehetővé téve a játékosok számára, hogy felfedezzék Roxfortot, varázsoljanak és új kalandokba keveredjenek. Akár a könyvek, akár a filmek rajongója vagy, ezek a játékok olyan utazást kínálnak Harry Potter világában, amelyet nem fogsz elfelejteni.

-BadSector-

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu