Jensen Huang: a ChatGPT a mesterséges intelligencia iPhone-ja lesz!

TECH HÍREK – Az Nvidia vezérigazgatója forradalminak tekinti az OpenAI technológiáját, és olyan áttörést mutathat fel így a mesterséges intelligencia, amilyet a telefonok tapasztaltak az iPhone színre lépésével.

 

Jensen Huang a Berkeley Haas egyetemen tartott beszédében megerősítette, hogy az Nvidia és a mesterséges intelligencia egymástól elválaszthatatlan. Lássuk, mit is mondott az Nvidia főnöke: „A ChatGPT egy nagyon-nagyon nagy dolog. Gondolj csak bele, néhány nap alatt több tízmillió emberhez jutott el. Azt hiszem, több mint 5 millió, valószínűleg kevesebb mint 30, és a csodálatos dolog az, hogy mindenki más-más okokból használja, és mindenki élvezetesnek találja. Ez az a csoda.

Mikor láttunk utoljára olyan technológiát, amely annyira sokoldalú, hogy ennyire sokféleképpen képes megoldani problémákat és ennyiszer meglepni az embereket? Verset ír, kitölt egy táblázatot, SQL-lekérdezést ír és csinál, Python kódot és verilogot ír. Tudod, hogy ma még nem tudja megcsinálni, de persze egyszer majd képes lesz rá. Az a tény, hogy van ez az eszköz, amely képes mindezekre a különböző dolgokra, tényleg sok embert meglep világszerte. Sokan, akik ezen dolgoztak, vártak erre a pillanatra. Ez a mesterséges intelligencia iPhone-pillanata. Ez az a pillanat, amikor a mobil számítástechnikában és a többi területen felmerült összes ötlet egy olyan termékben egyesült, amit mindenki csak úgy lát.

Most már használhatom API-ként, és csatlakoztathatom egy táblázatkezelőhöz, csatlakoztathatom a PowerPointhoz, egy rajzolóprogramhoz, cegy fényképezőgépes AI programhoz, és mindent jobbá tesz. Tehát most már tudjuk, hogy ez monumentális hatással lesz a technológiára. Most az a kérdés, hogy milyen gyorsan fog elterjedni? Úgy gondolom, hogy az elmúlt 60 nap mond valamit arról, hogy ez a sebesség elég nagy lehet. A ChatGPT megjelenése óta valószínűleg már mintegy 500 startup vállalkozás indult, és nem csak ez, hanem körülbelül 2 hét alatt olyan alkalmazásokat tudtak készíteni, amelyek valóban élvezetesek és hasznosak.

Ez nem különbözik attól, mint amikor a böngészők létrejöttek, és valaki egyik napról a másikra létrehozta a Javascriptet, és egy olyan weboldalt kapott, ami egészen meglepő volt. Vagy amikor kijött az iPhone, és valaki írt valamit, és körülbelül pár hétvégét vett igénybe, és máris van egy szoftver, amit le lehet tölteni az alkalmazásboltból. Mielőtt észrevetted volna, valami olyasmi lett, mint a Spotify. Tudod, ez elég elképesztő. Ez fog megtörténni! Az elmúlt 40 évben egyre nehezebbé tettük a számítógépek programozását az emberek számára, és ezért volt olyan nagy a technológiai szakadék, ami egyre nagyobb és nagyobb lett, kivéve, amíg egy nap hirtelen mindenki tud programozni egy számítógépet. Csak fel kell kérned ezt a valamit, hogy írjon neked egy programot, csináljon és automatizáljon neked valamit. Amit az OpenAI és annak csapata tett, az valóban az egyik legnagyobb dolog, amit valaha is tettek a számítástechnikában. Nagyon-nagyon nagy mértékben demokratizáltuk a számítástechnikát, ezért nagyon izgatott vagyok emiatt,” mondta Huang.

Emiatt nem csoda, ha a minap arról írtuk, hogy az Nvidia videókártyáit tömegesen vásárolhatják fel a cégek…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu