Lies of P.: a souslike-be öltött Pinokkió új trailere egy megjelenési hónappal! [VIDEO]

Az IGN Fan Fest alatt új trailert és megjelenési ablakot kapott a Lies of P, a Bloodborne-szerű soulslike újragondolása a Pinokkió kalandjainak, amit a Round8 készít: Augusztus, 2023. Reméljük persze, hogy ez nem hazugság, különben a főszereplőnek megnőhet az orra.

 

Pedig nem lesz könnyű a Lies of P. számára ez a hónap, hiszen ezáltal P két RPG-vel is kerül szembe. A Larian Studios Baldur’s Gate 3 a tervek szerint ugyanebben a hónapban hagyja el a korai hozzáférést, és a Sea of Stars, a retro Nintendo-stílusú The Messenger előzményjáték is augusztusban érkezik.

Ami pedig a trailert illeti, az Krat romos, pestisjárványoktól sújtott városát mutatja be, ahol vérszomjas fenevadak ólálkodnak elesett automaták és bábuk mellett. Miközben az egyik nyálkás szörnyeteg egyesíti magát egy mechanikus figurával, és újra összeáll valamivé, ami valószínűleg egy boss lesz, akivel meg kell küzdenünk, egy sebhelyes férfi (akit a Twitteren található Lies of P fiók szerint Simon Manusnak hívnak) kék energiát szív el egy okkult eszközbe.

Hogy mindez hogyan kapcsolódik a történethez, amely egy fából készült báburól szól, aki igazi fiú akar lenni, nem teljesen egyértelmű. A kék energia utalhat A türkizhajú tündérre, aki végül teljesíti Pinnochio kívánságát, Simon Manus pedig a színházi mester, Mangiafuoco (a Disney-változatban Strombolira átnevezve) analógja lehet. Vagy mégsem. Lehet, hogy a Lies of P-nek nem sok köze lesz az azt ihlető történethez néhány nevet leszámítva.

Azt viszont tudjuk, hogy a hazugságok elmondása fontos lesz. Az eredeti történet üzenetét megfordítva a Lies of P szlogenje kijelenti: „Mindig hazudnod kell másoknak, ha azt reméled, hogy emberré válhatsz”. A hazugságod módja nyilvánvalóan eltérő lehet, „összekapcsolt eljárási küldetésekkel, amelyek attól függően játszódnak le, hogy hogyan hazudsz”. A klasszikus videojátékos választás-és-következmény módjára, az, hogy milyen hazugságokat döntesz el, segít meghatározni, hogy milyen befejezést kapsz.

Mivel P egy élő baba, képes testrészeit ki-be cserélni, hogy megváltoztassa a képességeit. A fegyvereket is lehet kombinálni, hogy újakat alkossunk, a legjobb kombók megtalálásához pedig kutatásra van szükség.

A Lies of P-ből tavaly láthattunk néhány bővített játékmenetet, ami rávilágított arra, hogy mennyire soulslike ez a bizonyos soulslike, még az animációi és a kezelőfelülete is nagymértékben hasonlít a Bloodborne-ra. Nem is beszélve a questgiverekről, akik az ablakokon keresztül beszélnek, és a kuncogásról, amivel az NPC-k szeretik befejezni a dialógusukat.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu