Nagyon tré eladásokkal indult a Sony új PC-s játéka, a Returnal

Bár később még elvileg változhat a helyzet, de egyelőre az egyidejű játékosszám tekintetében a Returnal PC-s verziója alaposan lebőgött.

 

A Returnal nemrég megjelent PC-s megjelenése után úgy tűnik, a játék nem teljesít olyan jól a platformon, mint ahogy azt először remélték. A Returnal a Sony legújabb PC-s próbálkozása, mivel a vállalat továbbra is próbálja bővíteni közönségét.

A Returnal először 2021 áprilisában jelent meg PlayStation 5-exkluzívként, majd közel két év várakozás után végre PC-re is eljutott. Bár a játék nem feltétlenül volt rendszersiker, mégis jó kritikákat kapott, és iparági díjakkal is elhalmozták, így számos olyan PC-s játékos, aki még nem ismerte a Returnalt, mégis izgatottan várta a megjelenést. A Returnal PC-s portja dicséretet kapott a javított grafika és a stabil teljesítmény miatt, ami gyakran probléma a portok esetében. A Sony dicséretet érdemel azért az erőfeszítésért, amit a PC-s kiadásokba fektet, hiszen még nem volt olyan cím, amelynél sok olyan probléma merült volna fel, ami általában a lusta PC-s portoknál szokott előfordulni.

Alig négy nappal a Returnal PC-s megjelenése után a játék a SteamDB szerint alig 7000 játékosnál tetőzött a Steamen. Ez kiábrándító eredmény a játék számára, hiszen csak a Sackboy: A Sony legutóbbi PC-s vállalkozásai közül csak az A Big Adventure állt rosszabbul 610 egyidejű játékos csúcsértékével. Meg kell jegyezni, hogy a díjak és az elismerések ellenére a Returnal nem egy hatalmas, befutott IP, így a vállalat várakozásai alacsonyak lehettek a Steam-kiadással kapcsolatban. PlayStation 5-ön viszont a játék a Sony elvárásainak megfelelően teljesített, 560 000 példányt adtak el belőle a megjelenés első két hónapjában.

Bár a teljesítmény nem túl jó hír a Sony számára, a vállalat a PC-n még mindig a már bevált franchise-okra támaszkodhat a jobb kilátások érdekében. A God of War, a Marvel’s Spider-Man és a Horizon Zero Dawn közelmúltbeli Steam-kiadásai mind jól teljesítettek a platformon, és a The Last of Us közelgő Steamen való megjelenése is hatalmas eladásokat ígér a vállalat számára. Persze nem csak borúlátásról van szó, hiszen a vállalatnak még számos hatalmas cím várat magára PC-n, például a God of War Ragnarok, a Horizon Forbidden West és az eredeti Uncharted-trilógia.

Az alacsony eladások miatt remélhetőleg ez nem befolyásolja a Sony jövőbeli PC-s terveit. Miután a vállalat évekig a PlayStationre zárta a játékait, üdítő volt látni, hogy ezek a címek végre utat törnek maguknak PC-re, még ha általában jó ideig nem is jelennek meg. Ez egy tisztességes kompromisszum – a Sony megkapja az időzített PlayStation-exkluzivitást, míg a PC-s játékosok végül olyan játékokat is megismerhetnek, amelyeket egyébként nem. A jelenlegi jelek szerint a Sony bővíteni kívánja a „PlayStation PC-s játékélményeket”, így az alulteljesítés ellenére a játékosok reménykedhetnek a jövőben.

A Returnal már játszható PC-n és PS5-ön is.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu