Megjelenési hónapot kapott a Layers of Fear és a Lies of P [VIDEO]

Mostanában mintha kezd divattá válni, hogy a fejlesztők megjelenési hónapot közölnek (még akkor is, ha csak pár hónapra van a játék a rajttól), nem pedig pontos dátumot.

 

Először is kezdjük a Layers of Fearrel. Ezt nem írtuk el: az eddig Layers of Fears néven futó játék át lett keresztelve! Ezért Layers of Fear néven fut tovább a Bloober Team játéka, ami kicsit sem zavaró, hiszen a 2016 februárjában megjelent rész ugyanezzel a névvel jött ki anno. (Mondjuk az új Forza neve is Forza Motorsport lesz, szóval ez is valamilyen idióta trend kezd lenni.) A lengyel stúdió bejelentette, hogy a Layers of Fear valamikor június folyamán fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, illetve PC-re (Steam), és a stúdió a bejelentés mellé egy új videót is publikált a túlélő horrorból.

Tavaly augusztusban, a Gamescom során ezt írtuk: „Az új tartalom kapta a hangsúlyt. A The Final Note a Painter’s Wife-ra (magyarul Festő felesége), egy kétségbeesett zenészre koncentrál. Itt tehát nem az van, hogy a Layers of Fear az eredeti Layers of Fear történetét gondolja át, ugyanis ezt a sztorit nem hallottuk, és egy új helyszínre is utal a lent beágyazott videó. Ez a lokáció segíteni fog a Layers of Fear és a Layers of Fear 2 történetének összekötésében, ugyanis mélyebbre merül abban, hogy a két, első látásra egymástól különálló események egymáshoz kapcsolódnak.

A Layers of Fear egy belső nézetes pszichológiai horror, ami a XX. század elején játszódik. Egy őrületbe kergetett család életét és tragédiáit, továbbá az őrületbe való lassú süllyedésüket vizsgálja. Ezt az utazást a művészet több eleme (viktoriánus festészet, zene, film) is befolyásolja, miközben a franchise korábbi részeinek alapjaira épül, és az azokat összekötő általános narratív struktúra újragondolásaként is tevékenykedik, így az első két rész átdolgozott történetei egyetlen egységes élménnyé állnak össze, de új, eredeti fejezetekkel is bővül a sztori.

A Layers of Fear Unreal Engine 5-öt használ, és rendelkezik HDR, sugárkövetés (ray tracing), a 4K felbontás és a Lumen rendszer támogatásával, és így még magával ragadóbb horrorélményt nyújt. A világunk (amiben a festő és a színész, azaz Painter, Actor világát is fel kell fedezni) a legkisebb provokációra is megváltozhat, így döntenünk kell, hogy mi a valóság. A kastélyt és az óceánjárót is a XIX. és XX. századi festmények, az építészet, a mozik és dekorációk ihlették. A történetben és a környezetben több eredeti művészeti és zenei alkotás található. Köztük megtalálhatunk egy Arkadiusz Reikowski által komponált, George Strezov által vezényelt és a Sofia Session Orchestra által előadott eredeti szerzemény is.”

A Souls-klón műfajú Lies of P-vel kapcsolatban pedig a Round8 Studio és a Neowiz közölte, hogy augusztusban jut el PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re és Xbox One-ra, továbbá az Xbox Game Passon is ott lesz, és itt is új videó érkezett. Erről pedig a 2021 májusi bejelentésekor ezt írtuk: „A Lies of P Steam-oldala szerint Krat elhagyatott vasútállomásán térünk magunkhoz (ezt a szokatlan helyen történő ébredést eléggé sok játék használja, nem?). A város tele van őrülettel, és egyetlen kiindulópontunk van. Előttünk van egy cetli, amin annyit olvashatunk, hogy találjuk meg Gepetto urat, aki a városban tartózkodik. Naná, hogy Pinokkiót irányíthatjuk, de itt egy bábu mechanoid lesz. Senkiben sem lesz érdemes bízni, ugyanis senki sem fog nekünk segíteni Gepetto megtalálásában.

Mindig hazudni kell a többieknek, hogy emberré váljunk, így már emiatt is lehetne mondani, hogy a klasszikus sztori ihlette a Lies of P-t, ami egy Souls-klón lesz egy sötét, könyörtelen századfordulós világban. (Ennek amúgy Belle Epoque a szakkifejezése; ez az 1880-1914 időszakot takarja.) Az emberiség odaveszett ebben a korábban még szép városban, ami inkább egy élő pokollá változott, tele sikításokkal. Egy elegáns világról van szó, tele feszültséggel, egy mélyebb harci rendszerrel, illetve egy magával ragadó történettel. (Persze az alapsztorit mindenki ismeri: emberré válás a cél, de ennek kerete lehet még érdekes.)

Krat városa remekül ábrázolja az összeomlást. Egymáshoz kapcsolódó, procedurálisan (mondhatni véletlenszerűen) generált küldetésekkel rendelkezik a játék, és ezek végkimenetele attól függ, hogy miként hazudunk, és a döntéseink meghatározzák majd a történet végét is. Többféleképpen is lehet fegyvereket kombinálni, hogy valami újat hozhassunk létre. A legjobb kombinációk után kutatni kell, de így cserébe valami igazán különleges lehet a kezeink között. Mivel Pinokkió egy bábu, változtathatunk testrészein, amivel új képességekre tehet szert, de nem minden újítás jó a harcokra: lesz, ami máshol lesz használható „alkatrész”.”

Szóval lesz mivel játszani a nyáron.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu