Elden Ring: nem találjátok ki, hogyan vitte végig a játékot ez a kreatív rajongó!

A streamer és Elden Ring speedrunner Larxa a VoiceAttack nevű hangmakrónak köszönhetően egyetlen gomb megérintése nélkül verte meg a játékot!

 

 

Hosszú története van annak, hogy tartalomkészítők abszurd körülmények között teljesítik a FromSoftware játékait. A Twitch streamer Larxa nemrég azzal gyarapította ezt a sort, hogy az Elden Ringet pusztán a hangjával verte meg. Larxa, aki már befutott speedrunner, a következő szintre lépett: úgy fejezte be a játékot, hogy technikailag egyetlen gombot sem nyomott meg. Ez elképesztő azok számára, akiknek nehéz megküzdeniük a 2022-es Év játéka győztes Elden Ring mélyreható harcával és legendásan ijesztő bossaival.

Larxa „speedrunner, variety streamer és horrorrajongó” -ként írja le magát, és Ellen néven emote-művészként is ismert.

Larxa az Elden Ring közösségében egy harminc perc alatti speedrunjával szerzett hírnevet. Ezt anno a játék megjelenése után viszonylag gyorsan teljesített. Számos játékbeli teljesítményét a Twitch-en és a YouTube-on is katalogizálja. Valójában a legutóbbi végigjátszásának legfogósabb részleteiből készült klipek megtalálhatók a csatornáján.

A VoiceAttack nevű program segítségével Larxa képes volt meghatározni egy sor hangparancsot, és azokat konkrét játékbeli akciókhoz rendelni. Bár a szoftver sokoldalú, nem hibátlan, és úgy tűnik, hogy nem elhanyagolható mértékű késés volt a parancs kiadása és a végrehajtott akció között. A legtöbb Elden Ring játékos úgy találja, hogy a legkisebb következetlenségek is kizökkentik őket a játékból. Larxa már csak azért is megérdemel némi elismerést, amiért leküzdötte ennek a beviteli módszernek a hatalmas tanulási görbéjét, és végigcsinálta a negyvennégy órás játékidőt.

Larxa végigjátszása a VoiceAttack szoftvert a végsőkig feszegette, de egyébként ez egy nagyon hasznos és jól fogadott hangmakró, amely különösen jól jöhet a fogyatékkal élő játékosok számára.

A modern játékkorszakban a fejlesztők hatalmas erőfeszítéseket tesznek a mélyebb hozzáférhetőségi lehetőségek megvalósítására. Habár még mindig elég hosszú út áll előttünk, az olyan eszközök, mint a VoiceAttack, nagyban hozzájárulnak a hiányosságok pótlásához. Olyan élményeket tesznek elérhetővé, amelyektől egyes játékosok korábban el voltak zárva.

Mivel a múltban olyan játékokat futtatott, mint a Demon’s Souls és a Sekiro: Shadows Die Twice, a Larxa nem úgy tűnik, mint aki visszariad a kihívásoktól. Talán belevág egy újabb hangvezérelt végigjátszásba, amint végre megjelenik az állítólag hatalmas DLC. Természetesen, mivel a FromSoftware nem ad hivatalos tájékoztatást az Elden Ring bővítményeiről, Larxa és a közösség többi tagja nem tehet mást, mint hogy egyre nehezebb játékfeltételekkel üti el az időt.

Forrás: Dexerto

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu