Hogwarts Legacy-hírek: újabb eladási rekordok – jöhet a New Game Plus?!

A rajongók szerint sokkal kényelmesebb lenne végigjátszani a Hogwarts Legacy különböző házait, ha a játékban lenne New Game+ opció.

 

 

A Hogwarts Legacy igazán sok lehetőséget kínál az újrajátszásra. Ugyanakkor a New Game+ opciót a közönség egy jelentős része hiányolja.

A Hogwarts Legacy-ban a házbeosztási szertartásától kezdve máris elkezd kettéválni a végigjátszás, és kétségkívül sok játékos kíváncsi arra, hogy más Roxfort-házban kezdheti a játékot, még akkor is, ha az egyetlen kézzelfogható különbség a történetben a Jackdaw-küldetés megoldásának módja.

A játékmenet szempontjából azonban a Ház opció sokkal jelentősebb szerepet játszik, hiszen ez diktálja a játékban található számos ruházat színvilágát, valamint néhány seprűmodellt is.

Az mrduds101 által a hivatalos Hogwarts Legacy subreddit-en előterjesztett kérés a játék közösségében egyre erősödő érzéseket tükrözi. A játéknak nagy szüksége van egy New Game+ módra. Bár az első végigjátszás során szép és jó dolog összegyűjteni a Gladwin Moon Demiguise-szobrokat, vagy teljesíteni az összes Merlin-próbát, amely a nagyobb Roxfort-völgyben és környékén található, a legtöbb játékos inkább kihagyná – vagy legalábbis választhatna -, hogy melyik mellékküldetés tartalmát ismétli meg a későbbi végigjátszások során.

Bár az Avalanche már kijelentette, hogy a megjelenésig nem készültek DLC-tervek a Hogwarts Legacyhoz, egy New Game+ mód megvalósítása lényegesen kevesebb erőfeszítést igényelne, mint egy teljesen új küldetéssorozat elkészítése a semmiből.

 

Dübörgő Hogwarts Legacy-eladások, némi meglepetéssel

 

Eközben a Hogwarts Legacy továbbra is uralja a PC-s, PS5-ös és Xbox Series X/S eladási listákat. Ennek a trendnek a legújabb bizonyítéka az óceániai régióból származik. Az Interactive Games and Entertainment Association jelentése szerint az RPG Ausztráliában és Új-Zélandon is a heti eladási listák élén debütált. Ezzel megelőzte az NBA 2K23 és a Call of Duty: Modern Warfare 2 játékokat, amelyek mindkét piacon a második, illetve harmadik helyen végeztek.

A FIFA 23 és a Grand Theft Auto 5 zárta az első öt legkelendőbb játék listáját Ausztráliában és Új-Zélandon a 2023. február 12-én véget ért héten.

Igaz, ezek a rangsorok nem tartalmaznak tényleges eladási becsléseket. Ám a fizikai és digitális vásárlások értékelésén alapulnak, amelyet az Interactive Software Federation of Europe végzett. Ezek tehát sokkal határozottabbak, mint néhány más országspecifikus jelentés. Például az, amelyik nemrég azt állította, hogy a Hogwarts Legacy a megjelenés hetében Japánban felülmúlta a Pokemon Scarlet and Violet eladásait.

Annak ellenére, hogy a játék hihetetlen nyitóhetet tudhat maga mögött, a játék fizikai eladásai megdöbbentően visszaestek a második héten.

Az első héten való megjelenéshez képest a Hogwarts Legacy fizikai példányai 66%-os visszaesést szenvedtek el a második héten az Egyesült Királyságban. A csökkenés ellenére a játék hihetetlenül népszerű, és e sorok írásakor még mindig az első helyen áll az eladási listákon. Meglepő módon a játék első hete az Egyesült Királyságban 88%-kal nagyobb volt, mint a tavalyi év legnagyobb megjelenése, az Elden Ring.

Bár a 66%-os visszaesés riasztó számnak tűnik, a Game Industry szerint ez nyilvánvalóan kisebb visszaesés, mint a legtöbb nagy játék megjelenése az első hét után a piacon.

A Hogwarts Legacy valószínűleg egész évben lenyűgöző eladásokat fog produkálni. Különösen tavasszal, amikor a játék PS4-re és Xbox One-ra is elérhető lesz. Valamint nyáron is, amikor a játék végre megérkezik a Switch-re. Sok játékos, aki különböző konzolokat használ, már alig várja, hogy saját maga fedezhesse fel a játék magával ragadó világát.

Forrás: Reddit, Game Industry

New game plus is necessary! from HarryPotterGame

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu