PlayStation Plus: egy népszerű ingyenes játék nem jogosult PS5-frissítésre?!

A PlayStation Plus-előfizetőknek szánt ingyenes játék nem jogosult a next-gen frissítésre, a PlayStation 5 frissen felújított változatára.

 

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a Cities: Skylines PlayStation Plus verziója nem jogosult a nemrég megjelent PlayStation 5-ös remasterre, amely a PlayStation 4-es változatot megvásárló játékosoknak kínál ingyenes frissítést.

A Cities: Skylines PlayStation 4-változata még 2020. májusában csatlakozott a PS Plus játékkínálatához.

Közel három évvel később a Cities: Skylines kiadója, a Paradox Interactive és a fejlesztő Colossal Order bejelentette, hogy a városépítő játék PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is megjelenik Cities: Skylines Remastered néven.

A játék február 15-én érkezik a legújabb generációs PlayStation és Xbox platformokra. Újdonságok pl. a 25 beépíthető terület, UI-fejlesztések, térképszerkesztő és a játék előző generációs változataihoz képest jobb teljesítmény. Emellett az Xbox Game Pass előfizetők azonnali hozzáférést kapnak a Cities: Skylines Remastered Xbox Series X/S-re. Azok a PlayStation 4 játékosok, akik korábban megváltották a Cities: Skylines-t a PlayStation Pluson, nem jogosultak a PlayStation 5-ös verzióra való frissítésre.

Nem sokkal a Cities: Skylines Remastered után a Paradox Interactive hivatalos Cities: Skylines Twitter-fiókja megerősítette, hogy a PlayStation Plus verzió nem jogosult az ingyenes frissítésre az új PlayStation 5-ös verzióra. A játékosok egyáltalán nem férhetnek hozzá a frissítéshez a PlayStation Plus verzióból. A Paradox Interactive szerint a PlayStation 4-es verziót kell megvásárolni az ingyenes frissítéshez. A játékosok igény esetén megvásárolhatják a Cities: Skylines Remastered közvetlenül a PlayStation 5 PlayStation Store áruházából, ahelyett, hogy a PlayStation 4-es verzióról frissítenének.

A hivatalos Cities: Skylines Remastered Q&A megerősíti, hogy a fizikai PlayStation 4-es lemezes verzió sem jogosult az ingyenes frissítésre.

Ráadásul a játék PlayStation Plus-tulajdonosai technikai okokból akkor sem férhetnek hozzá a korábbi mentési adatokhoz, ha beszerezték PlayStation 5-ön a remaster-verziót.

A Cities: Skylines Remastered olyan meggyőző technikai fejlesztéseket tartalmaz, amelyeket a PlayStation 4 és Xbox One esetében nem lehetett megvalósítani. Ugyanakkor ez nem jelenti, hogy ne lehetne frissíteni a korábbi változatokat PS Plus-on. A PlayStation Store-ból történő digitális vásárlás tűnik jelenleg az egyetlen megoldásnak a népszerű városépítő játék rajongói számára.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu