Atomic Heart: fontos, a fejlesztés során agyonreklámozott technológia hiányzik a játékból! [VIDEO]

A szovjethatalom a követés sok formáját ismerte, ám mint az Atomic Heart példája is mutatja, a sugárkövetés nem tartozik közéjük.

 

 

Kár lenne tagadni, hogy az Atomic Heart egy nagyon szép játék. Annyira szép, hogy az Nvidia több olyan bemutatót is tartott, ahol a GPU-gyártó legújabb és legjobb grafikai technológiáját mutatták be. Közöttük egy „RTX On” demót (lásd a cikk végén), még egy hónappal ezelőtt. Most azonban végre itt az Atomic Heart, ám úgy tűnik, az RTX valójában nincs is bekapcsolva.

Ahogy azt az RPS kiszúrta, úgy tűnik, hogy az Atomic Heart fejlesztője, a Mundfish a fejlesztés utolsó szakaszában kihúzta a játékból a ray tracing támogatást.

Ez egy kicsit meglepő, tekintve a fent említett Nvidia demókat. A Mundfish ráadásul a megjelenés előtt nem jelezte, hogy Atomic Heart mégsem rendelkezik ezzel a funkcióval. De akármilyen mélyre is megyünk a grafikai beállítások között, a játék jelenlegi buildjében nem tudjuk bekapcsolni a sugárkövetéses módot.

Úgy tűnik, hogy ez egy átmeneti helyzet. A stúdió most úgy nyilatkozott, hogy a Ray tracing nem lesz elérhető a megjelenéskor, de a megjelenés utáni időszakban „felülvizsgálják [a] játékosok igényeit”. A Mundfish azt is elmondta az RPS-nek, hogy „megvizsgálják a [sugárkövetés] bevezetése utáni megvalósítását”.

Ez mind szép és jó lenne – nem mintha az Atomic Heart szemet szúrna a mocsári standard raszterizált világítással -, de egy kicsit furcsa, hogy a funkció hiányát nem hozták nyilvánosságra a játék megjelenése előtt.

Végül is a Mundfish mindenkivel tudatta, hogy a játék konzolos változatai nem támogatják a funkciót. Csakhogy akkor miért reklámozták azzal a PC-s változatot, hogy mennyire jól játszik az Nvidia technológiájával, mint a DLSS és, nos, a sugárkövetés?!

A játék subredditje alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy a játékosokat is felháborította ez a lépés. Nem is önmagában a technológia hiánya a bosszantó. Hiszen, mint írtuk, a játék így is szép. Ám egy ilyen nyíltan hazug, a játékosok félrevezetését szolgáló marketingfogás joggal válthat ki hasonló reakciókat…

Forrás: RPS, Wccftech

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu