Hamarosan Magyarországon is elérhetővé válik az Az Xbox Game Pass Friends and Family!

Az Xbox Game Pass Friends and Family terv hat további országot ér el az előfizetési szint első bővítésének részeként.

 

 

A Microsoft hat újabb országba viszi el az Xbox Game Pass Friends and Family csomagot. Ez a fejlesztés a szolgáltatás első bővítését jelenti az új előfizetési szint 2022 szeptemberi bevezetése óta.

Ahogy a neve is sugallja, a Friends and Family csomag azoknak szól, akik megfizethető módon szeretnék megosztani szeretteikkel az egyre bővülő Xbox Game Pass könyvtárat.

Ez lehetővé teszi, hogy akár öt személy is élvezhesse az Xbox Game Pass Ultimate összes előnyét jelentős kedvezménnyel az egyéni előfizetések megvásárlásához képest. Az egyetlen megkötés a földrajzi elérhetőség. Ez kezdetben Kolumbiára és Írországra korlátozódott.

Öt hónappal később az Xbox Game Pass Friends and Family csomag immár Chilére, Magyarországra, Izraelre, Új-Zélandra, Dél-Afrikára és Svédországra is kiterjed. Az újonnan támogatott európai piacokon feltüntetett árak alapján a 21,99 eurós (~24 dollár) csomag már most is alig kedvezőbb, mintha két Game Pass Ultimate fiókért kellene fizetni fejenként 12,99 eurót (~14 dollár). Másrészt egy csoport, amelyik teljes mértékben kihasználja a Microsoft ajánlatát, az egyéni licencek együttes költségének egyharmadáért öt Game Pass Ultimate előfizetés összes előnyét élvezheti. Ez az árképzés megegyezik azzal, amely korábban a Friends and Family csomaghoz kapcsolódott Írországban.

A Microsoft nem közölt részleteket arról, hogy a Friends and Family terv mikor kerülhet még több területre. Az első bővítés azonban egyértelműen jelzi, hogy a kezdeti szoft bevezetés sikeresnek bizonyult. Tekintve, hogy a támogatott országok száma egyik napról a másikra megnégyszereződött. A Microsoft talán azért is szeretné felgyorsítani a bevezetést, hogy megoldjon néhány olyan növekedési problémát, amely az elmúlt években hátráltatta játékplatformját.

Az Xbox Game Pass most már kétszer egymás után elszalasztotta éves előfizetői célját, így az, hogy a csoportoknak meredek kedvezménnyel kínálják, remek módszernek tűnik a piacra jutás megkönnyítésére.

A Game Pass Friends and Family csomag hosszú távon még mindig változásokat hozhat az Xbox ökoszisztéma számára. Már csak az a kérdés, hogy a Microsoft miként kívánja összeegyeztetni a szint lenyűgöző értékteremtési ajánlatát a profit optimalizálására irányuló, állandóan jelenlévő befektetői nyomással. Ugyanakkor a vállalat állítólag bővelkedik készpénzben. Az Xbox-vezér Phil Spencer nemrég még azt is elárulta, hogy a Game Pass már önmagában is nyereséges.

Forrás: Xbox Wire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu