PlayStation Plus: íme a márciusi kínálat – eléggé meglepte a játékosokat!

A nemrég nyilvánosságra hozott 2023. márciusi PlayStation Plus ingyenes játékok szakítanak egy évek óta tartó mintával, ami nagy változást jelez a szolgáltatásban.

 

 

Bár a legutóbbi State of Play-nek voltak hullámvölgyei, a 2023. márciusi PlayStation Plus-játékok korai leleplezésére nem sokan számítottak. A Sony nem csak az új PS Plus ingyenes játékokba engedett bepillantást. Ugyanis megerősítette a PS Plus Extra és Premium szolgáltatáshoz érkező maroknyi játékot is. Utóbbiról még nem tudni, de ami az Essential szintet illeti, a 2023. februári PS Plus ingyenes játékok mérföldekkel előrébb járnak, mint az Essential szint.

Ez meglepő, tekintve a PS Plus tipikus „nagy március” mintáját: aki esetleg nem tudná, az év legjobb játékai közül néhányat jellemzően márciusban osztanak ki.

Az elmúlt években olyanok jelentek meg, mint a Bloodborne, a 2016-os Ratchet and Clank, a The Witness, a Shadow of the Colossus, a Final Fantasy VII Remake és még sok más. Ez egy hatalmas felhozatal, amit követni kell, és úgy tűnik, idén a Sony szakít ezzel a hagyománnyal.

 

PS Plus ingyenes játékok, 2023. március:

  • Battlefield 2042 (PS5/PS4)
  • Minecraft Dungeons (PS4)
  • Code Vein (PS4)

 

Sajnos ez nem egy igazán impozáns lista. A Battlefield 2042 a megjelenése óta ellentmondásos. Állítólag javult, és egyesek talán adnak neki itt egy második esélyt, de tény, hogy a korábbi márciusi megjelenésekhez képest elég haloványka. A Code Vein egy szolid cím, és a Minecraft Dungeonsnak is biztosan megvannak a rajongói. Ám nem vehetik fel a versenyt a Bloodborne-nal, a Final Fantasy VII Remake-kel vagy bármi hasonlóval.

Ugyanakkor a PS Plus Extra és Premium játékok teljes palettáját még nem fedték fel. Így a hónap egésze erősebb lehet, mint amire az Essential szint utalna. A PS Plus Extra és Premium már megerősítette a Ghostwire-t: Tokyo, az Immortals Fenyx Rising, a Rainbow Six Extraction, a Tchia egynapos megjelenése és az Uncharted: Legacy of Thieves Collectiont.

 

Indie sikerek a PlayStation Plus-on

 

A Sony szolgáltatása egészen meglepő eredményekkel is dicsekedhet. A Ghost Ship Games vezérigazgatója, Soren Lundgaard elmondta, hogy a Deep Rock Galactic PlayStation Plus kiadása hihetetlenül sikeres volt. Lundgaard konkrétan azt mondja, hogy 10 millió PlayStation Plus-előfizető nem csak igényelte a játékot, hanem a megjelenés után „nagyon, nagyon gyorsan” játszani is kezdett vele. Ez a PlayStation Plus megjelenés felülmúlta a Deep Rock Galactic 1.0-s megjelenését, és ahogy Lundgaard leírja, „a Deep Rock Galactic IP-t még inkább a mainstreambe való beágyazódás felé lendítette”. Jó tudni, hogy a PS Plus valódi kiugrási lehetőséget biztosít a kisebb fejlesztőcsapatoknak is.

Forrás: DigitalSpy, Retbit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu