Phil Spencer: az Xbox létezni fog az Activision Blizzard nélkül is

Kissé úgy hangzik ez az Xbox-vezértől, mintha kezdene kevésbé bízni abban, hogy a Microsoft 68,7 milliárd dolláros tranzakciója az Activision Blizzard Kingért lezárulhat…

 

Az Egyesült Királyság, az Európai Unió és az Egyesült Államok még nem fogadta el a Microsoft ajánlatait arra, hogy övék lehessen az Activision Blizzard King (pedig teper a redmondi cég: Call of Duty a Nintendo platformjain és a GeForce Nowon…), de a Sony-t a Microsoft egyszerűen nem tudja megpuhítani: ahol csak lehet, a cég folyamatosan ellenkezni fog a cég terjeszkedése ellen (a Bethesdát birtokló ZeniMax Mediához képest ez sokkal nagyobb tranzakció).

Spencer a The Timesnak mondta el, hogy mi lenne, ha a Microsoft nem vásárolhatná meg a kiadókonglomerátumot: „Ez egy fontos akvizíció számunkra. Ez nem valami hosszú távú kapocs… az Xbox akkor is létezni fog, ha ez az üzlet nem jön létre. Az most a versengésük, hogy meg tudjunk erősödni, Nincs nagyszerű indoklásom arra vonatkozóan, hogy a konzolok jobb versenye valahogyan árt a fogyasztóknak, mert számomra az, hogy mi, a Sony és a Nintendo jól teljesítünk a konzolpiacon (mindannyian erősségekkel, egyediséggel, tartalommal és képességekkel), nagyobb választékot biztosít a fogyasztóknak.

Nem szeretném, ha a konzolok oda jutnának, ahol a telefonok vannak, ahol csak két [operációs rendszert] gyártó van. Jelenleg pedig több jó vetélytársunk van. Az Xboxnál töltött pályafutásom során a legtöbbször, amikor kormányzati szabályozókkal találkoztam, a játékiparral kapcsolatos ismereteim hiányosak voltak. Nagyra értékeltem, hogy időt tölthettem velük, és bizonyos esetekben segítettem az oktatásban. Úgy gondolom, hogy sok szabályozó hatóság számára ez az első alkalom, hogy megvizsgálják ezt az iparágat,” nyilatkozta Spencer.

Szóval kissé frusztrált, hogy kormányzatilag vizsgálódnak a Microsoft körül, mert szerinte ez árt a versenynek, és hogy ők mennyire nem ismerik a játékipart. Csakhogy az, ha egy ilyen gazdag cég felvásárol mindenkit, azzal felrúgja az addigi változatosabb ipart, és esélyt sem hagy a riválisoknak.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu