Wild Hearts – Szörnyvadászat új szintre emelve

TESZT – A Wild Hearts a toronymagas szörnyek elleni szívdobogtató csatáival egy olyan játék, amely teljesen új szintre emeli a játékélmény fogalmát. Ebben az új, izgalmas szörnyvadász címben a játékosok számára, levadászhatják és megküzdhetnek a Kemono nevű félelmetes szörnyetegekkel. Az akció korántsem agyatlan, hiszen a játékosoknak gondosan tanulmányozniuk kell az egyes szörnyek támadási stílusát, mielőtt a hosszan tartó, kemény harcba bocsátkoznának. Ha egy egyedi, adrenalinnal teli játékélményre vágysz, amely a képernyő elé szögez, akkor a Wild Hearts tökéletes alternatívája a szokásos szörnyvadász hack-and-slash játékoknak.

 

 

A Wild Hearts nem egy tipikus szörnyvadász játék. Az ellenségek hordái elleni esztelen akció helyett sokkal kifinomultabb és stratégiai élményt nyújt, minden egyes csata egy-egy gigantikus fenevad elleni elhúzódó küzdelem. A siker érdekében a játékosoknak gondosan ki kell következtetniük a vadászott szörny elemi típusát, ennek megfelelően kell megválasztaniuk a fegyvereiket, és tanulmányozniuk kell a lény támadási mintáit, mielőtt fejest ugranak a harcba.

 

Az Omega Force új játéka, a Wild Hearts 2023 februárjában jelenik meg

 

Egyedi kihívások

 

A Wild Hearts szörnyei a lények és a vadon élő állatok fúziója, és mindegyikük egyedi kihívást jelent. Egy kastély méretű disznó például kiálló indákat hajt ki a csatatéren, míg egy holló hatalmasra duzzadhat, és közben mérgező tintát szívhat magába. A játékosoknak meg kell ismerkedniük az egyes szörnyekkel és támadásaikkal, ha azt remélik, hogy győztesen kerülnek ki belőlük, és ez a folyamat segít abban, hogy az egyes lények még jóval a csata vége után is megmaradjanak a játékos emlékezetében.

A Wild Hearts fegyverei ugyanolyan eklektikusak, mint a szörnyek. A játékosok többek között egy pengés esernyővel, egy óriás kalapáccsal, pengés karmokkal, egy alakváltó bottal és egy féktelen kézi ágyúval is felszerelkezhetnek, hogy leszámoljanak a Kemonóval. Mindegyik fegyver különböző játékstílusokat kínál, amelyeket az elpusztítandó szörnyekkel párosíthatnak. Például, ha a játékosok egy olyan gyors Kemono ellen szállnak szembe, mint a mérgező hollószerű Fumebeak, akkor egy hatalmas kalapácsnak nincs sok értelme, így a gyorsabb pengéjű esernyő természetes választás, amivel a játékosok a levegőben vehetik fel a harcot.

A Karakuri, a Wild Hearts kiemelkedő funkciója az, ami megkülönbözteti a többi vadászjátéktól. Ezek a faépítmények meghatározott számú darabból, például dobozokból, rugókból és fáklyákból épülnek, és mindegyiknek egyedi haszna van. Némelyik, mint például az óriás kalapácsok, a szörnyek lecsapására szolgálnak, míg mások, mint például a bombák, néhány másodperc múlva felrobbannak. A játékosok rendszeresen kapnak útmutatást az új Karakuri szerkezetek építéséhez, így sosem nyomasztja őket az eszközök puszta száma és rugalmassága.

A Karakuri használata rendkívül egyszerű. Az összes építőelem a kontroller bal oldali ravaszához van kötve, vagyis minden, amit az eszközökkel tenni lehet, egyetlen gombról ered. Ennek köszönhetően a játékosok nem fognak hirtelen pánikba esni a harc közepén, amikor véletlenül előhívják a Karakuri menüt.

 

 

Barátokkal a vadállatok ellen

 

A Wild Hearts új harci mechanikával és az akár három játékos számára elérhető kooperatív többjátékos móddal is újdonságot jelent a szörnyvadász játékok műfajában. A játék nem csak a Kemono legyőzéséről szól, hanem átgondolt megközelítést is igényel a sikerhez. Elemezned kell a szörny elemi típusát, ki kell választanod a megfelelő fegyvereket és tanulmányoznod kell a támadási mintáit, mielőtt harcba szállsz. A Kemono elleni harcok izgalmasak, a másodperc tört része alatt kell kitérned a támadásaik elől, beléjük vágnod és hátrálnod.

A Wild Hearts egyetlen hátránya azonban a kamera, amely nem mindig követi jól a toronymagas lények mozgását, ami megnehezíti a támadásaik előrejelzését. Miután legyőztél egy Kemonót, a játék egy érdekes fejlődési rendszert mutat be, ahol jobb felszereléseket készíthetsz, hogy javítsd a képességeidet a bestiák ellen. A páncélok a karakuri képességeidet is fokozhatják, új dimenziót adva a más vadászjátékokban, például a Monster Hunterben látott páncélzatfejlesztésnek.

Ha már a Monster Hunterről beszélünk, a Wild Hearts félelmetes kihívást jelent a Capcom címeinek ebben a műfajban. Az Omega Force apait-anyait beleadott a játék fejlesztésébe, és a Wild Hearts friss szemléletet nyújt a zsánerben, miközben tanul a Monster Hunter elmúlt négy évének sikeréből és hibáiból is. Kiváló harc- és érdekes fejlődési rendszerével és kooperatív többjátékos módjával a Wild Hearts kétségkívül méltó vetélytársa a szörnyvadász játékok eddig uralkodó bajnokának.

 

 

Friss fuvallat a vadászjátékokban

 

Az Omega Force Wild Hearts egy új és frissítő megközelítést kínál a vadászjátékok műfajában, amely kicsit unalmassá vált a telepes rész miatt. A műfaj más játékaitól eltérően a Wild Hearts inkább a túlélésre, mint az kicsit szárazzá vált RPG-részekre és a faluban való interakciókra összpontosít, a játékosokat ehelyett inkább egy ostromlott város elfeledett, elhagyott lakóinak szerepébe helyezi. Ez a nézőpontváltás azonnal megkedvelteti a játékosokkal a játék karaktereit, empatikusabbá és szerethetőbbé teszi őket.

A játék alapkampánya során a játékosok mellékküldetésekben vesznek részt, hogy segítsék a város lakóit, így biztosítva egy erős alapot, amelyre építhetnek. A Wild Hearts Kemono szörnyei lenyűgözőek, és a föld és a lények fantasztikus fúziója még jóval azután is veled marad, hogy legyőzted őket. A játék harcrendszere, a fegyverek és a Karakuri mind zseniálisan megtervezettek, a játékos kreativitását helyezik előtérbe anélkül, hogy lefárasztanák.

Bár a Wild Hearts kamerarendszere időnként frusztráló lehet, ez nem rontja az általános élményt. Az Omega Force a Monster Hunter méltó versenytársát hozta létre, elkerülve a falusi részek unalmát, és egy olyan kalandot nyújtva, amely egyszerre izgalmas és magával ragadó.

-BadSector-

Pro:

+ A harcrendszer sima és kifinomult, ami izgalmas és lebilincselő élményt nyújt
+ A fegyverek és a karakuri szerkezetek ragyogóan kreatívak, és a játékstílusok széles skáláját kínálják
+ Nem erőltetik az unalmas telepes témákat, a játék karakterek túlélésére összpontosít

Kontra:

– A kamera frusztráló lehet a nagyobb szörnyekkel való harcok során
– Nem túl változatos ellenfelek
– A kissé egyszerű történet karakterei, bár szimpatikusak, de nem túl érdekesek


Kiadó: EA

Fejlesztő: Omega Force

Stílus: Vadászat, Akció-RPG

Megjelenés: 2023 február 17.

Wild Hearts

Játékmenet - 9.2
Grafika - 8.2
Kampány - 7.5
Zene/hangok - 8.5
Hangulat - 9.1

8.5

KIVÁLÓ

A Wild Hearts a Monster Hunter erős riválisa, egyedi és kreatív fegyvereket és félelmetes szörnyeket kínál. A kamera azonban időnként frusztráló lehet. Más vadászjátékokkal ellentétben a Wild Hearts elkerüli az unalmas falusi részt, és csak a vadászatra koncentrál. Összességében az Omega Force vadászjátéka lenyűgöző élmény.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu