Final Fantasy XVI: gőzerővel készül a játék, de van egy rossz hírünk a PC-s rajongóknak!

Azoknak a rajongóknak, akik még nem ruháztak be egy PlayStation 5-re, sokáig kell várniuk a Final Fantasy XVI esetleges PC-s portjára.

 

 

A Final Fantasy XVI nem lesz elérhető PC-n azonnal, miután lejár a PlayStation 5 hat hónapos exkluzivitási időszaka. Amikor a Square Enix először bejelentette a játékot, sokan tévesen azt hitték, hogy a várva várt JRPG PC-re és PS5-re is elérhető lesz. Később tisztázták, hogy az FF XVI a megjelenéskor tisztán PS5-exkluzív lesz. Ám egy esetleges PC-s portot nem zártak ki teljesen.

Sok más, PS5-exkluzívként megjelent harmadik féltől származó játékhoz hasonlóan a Final Fantasy XVI-nak is lehetősége lesz idővel megjelenni más platformokon.

A Sony és a Square Enix között létrejött megállapodás azt jelenti, hogy a játék a megjelenést követően legalább hat hónapig PS5-exkluzív lesz. A tervek szerint június 22-én jelenik meg, ami azt jelenti, hogy más platformokra legkorábban valamikor december 22-e után kerülhetne. Nagyon szokatlan lenne, ha a Square Enix egy olyan nagy kiadványt, mint a Final Fantasy XVI, december végén dobna piacra más platformokon. Így ez azt jelenti, hogy a rajongók legkorábban 2024-ben számíthatnak rá, hogy máshol is megjelenik.

A játék exkluzivitási helyzetét nemrég Naoki Yoshida producer bővebben is kifejtette. Yoshida kristálytisztán leszögezte, hogy a Final Fantasy XVI esetleges PC-s portja nem jelenik meg idén. Yoshida szerint ennek az az oka, hogy a fejlesztőcsapat a PS5-ös verzió optimalizálására összpontosított. Céljuk volt, hogy az teljes mértékben kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket. „Szeretnék valamikor kiadni egy PC-s verziót” – tette hozzá Yoshida, de a rajongók ne számítsanak rá, hogy a PS5-ös megjelenés után hamarosan érkezik.

Akik a játék más platformokon megjelenő változataira várnak, azoknak 2024-ig kell várniuk, és remélhetőleg addig is el tudják kerülni a Final Fantasy XVI történetének spoilereit.

Maga a Square Enix már rengeteg részletet elárult a játék karaktereiről és a konfliktusokról, amikbe belekerülnek majd. A játék visszavezeti a sorozatot a high fantasy gyökereihez. Egyúttal felkarolja a sorozat legutóbbi megjelenéseinek akcióorientáltabb stílusát. Hogy mindez kifizetődik-e, azt majd az idő mutatja meg. A rajongók maguk is megtudhatják, de sajnos egyelőre csak PS5-ön.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu