Phil Spencer mindenkit megnyugtat: a Call of Duty nem juthat a Hogwarts Legacy sorsára…

Az Xbox vezetője, Phil Spencer megerősítette, hogy a vállalat nem fogja Xbox-exkluzív tartalmakkal teletömni a leendő Call of Duty-játékokat.

 

 

Ha az Xbox sikeresen felvásárolja az Activision Blizzardot és a Call of Duty franchise-t, Phil Spencer szerint a PlayStation játékosoknak nem kell aggódniuk, hogy lemaradnak a tartalmakról. Bizonyos tartalmak vagy játékok konzol-exkluzivitása az egyik fő módja a PlayStation és az Xbox versenyének. A cégek pénzt áldoznak arra, hogy biztosítsák a platformjaik számára az időzített exkluzivitásokat. Erre nemrég volt példa a nagy sikerű, nyitott világú Harry Potter akció-RPG, a Hogwarts Legacy.

A Hogwarts Legacy nagyjából ugyanazt az élményt nyújtja, függetlenül attól, hogy az emberek milyen platformon játszanak vele, egy nagy kivétellel.

A Hogwarts Legacy játékosai a PlayStation konzolon egy exkluzív, horror témájú küldetésben vehetnek részt. Ez a quest várhatóan egy évig kizárólag a PS4 és PS5 játékosok számára érhető el. Phil Spencer, az Xbox vezetője hozta fel példaként az Xbox On-nak adott nemrégiben adott interjújában. Megerősítette, hogy az Xbox nem fog hasonlót húzni a Call of Dutyval, ha megszerezné az IP feletti irányítást.

Az Xbox On interjúban Spencer kijelentette, hogy az Xbox szeretné növelni azokat a helyeket, ahol az emberek Call of Duty-t játszhatnak. „Nyilvánvalóan nem teszel nagyobbá egy játékot azzal, hogy elveszed bárkitől, aki ma játszik vele” – mondta Spencer, rámutatva, hogy az Xbox portfóliójából 58 játék már elérhető a PlayStation Store-ban. Spencert ezután arról kérdezték, hogy ha a felvásárlás sikerül, akkor a Call of Duty játékosok számára exkluzív tartalmak jelenhetnek meg az Xboxon, de egyértelművé tette, hogy erre nem kerül sor. A Hogwarts Legacy PlayStation-exkluzív küldetését példaként említve Spencer azt mondta, hogy „nem ez az a játék, amit itt próbálunk játszani”.

Phil Spencer elismerte, hogy az exkluzív tartalmak „az iparág részei”, de az Xbox nem törekszik arra, hogy a Call of Duty franchise esetében a fegyverek skinjei vagy bizonyos játékmódok kizárólag Xboxon legyenek elérhetőek.

Elmondta, hogy a játékból „ugyanaz a verzió” lesz elérhető minden platformon, és rámutatott, hogy az Xbox már most is ezt teszi a multiplatformos játékokkal.

Érdemes kiemelni, hogy a Sony és az Xbox is biztosított már exkluzív Call of Duty tartalmakat a konzoljaira a múltban. Volt idő, amikor a Call of Duty DLC-k egy teljes hónapig voltak elérhetőek Xboxon. A PlayStation játékosok csak ezután juthattak hozzájuk. A legújabb Call of Duty játékok PlayStationön pedig egy teljes évig rendelkeztek exkluzív játékmódokkal. Úgy tűnik, ez a gyakorlat véget ér, ha az Xboxnak sikerül felvásárolnia az Activision Blizzardot. Ám a tervezett felvásárlásnak még néhány nagy szabályozási akadályt le kell küzdenie.

Forrás: Archyde

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu