Hogwarts Legacy: lehet, hogy valami nem stimmel a játék egyik fontos elemével?!

Egy a Hogwarts Legacy-t kipróbáló Harry Potter-rajongó megdöbbentő elemzést tett közzé, amelyben azt vizsgálja, miért van komoly probléma a játék házi uniformisainak nyakkendőivel…

 

 

Egy Harry Potter-rajongó a Hogwarts Legacy-t játszva érdekes hibára lett figyelmes. Valószínűleg még az Avalanche Software-nél is több ilyen rajongó dolgozik azon, hogy a játék hihetetlenül pontosan megfeleljen a Harry Potter-könyveknek. De a nyakkendők kialakítása nem feltétlenül Harry Potter-specifikus kérdés.

A Hogwarts Legacy-ban a Roxfort diákjai a saját házaik egyenruháit viselik, az Egyesült Királyság viktoriánus kori magániskolai kultúrájából merítve ihletet.

A szóban forgó játékos, CaptainRumBelly, megjegyezte, hogy a Mardekárt választotta Roxfort-házának. Ezután alapos elemzést adott a játék nyakkendőiről. Nem kevesebbet állít, mint, hogy azok valójában helytelenül vannak bemutatva. A Hogwarts Legacy nyakkendőinek csíkjai, amelyeket helyesebb nevükön „repp-csíkos” nyakkendőknek hívnak, nincsenek megfelelően igazítva. Összesen két problémáról van szó. Az egyik, hogy a nyakkendő alsó részén lévő csíkok a bal helyett a jobb váll felé mutatnak felfelé, a szív felé. Másodszor, a nyakkendő felső része az alsó részhez igazodik, ahelyett, hogy az ellenkező irányba haladna.

CaptainRumBelly szerint a nyakkendő mindkét tervezési módja helytelen. Ezek inkább az általuk leírt amerikai stílusú repp-csíkos nyakkendőkhöz hasonlítanak, nem pedig az Egyesült Királysághoz vagy Európához. Ez talán arra utal, hogy a fejlesztő Avalanche Software rossz régióból vett mintát a Hogwarts Legacy repp-nyakkendőihez.

Nem világos, hogy a Harry Potter-könyvekben valaha is említésre kerül-e a repp-nyakkendők kialakítása, de CaptainRumBelly megemlíti, hogy a nyakkendők a Harry Potter-filmekben helyesek.

Érdekes belegondolni, hogy az Avalanche Software talán nem a filmeket használta forrásanyagként a Hogwarts Legacyhoz. Persze lehet, hogy a repp-kötés csak túl apró részlet volt ahhoz, hogy észrevegyék.

Szerencsére a Hogwarts Legacy nem rontotta el az egész játékot a hibás repp-nyakkendőkkel. Egy másik Hogwarts Legacy játékos megemlíti, hogy a játékban sok Roxfortos diáknak legalább a nyakkendő alsó felén a helyes csíkorientáció van. Megemlítik, hogy „a prefektusi ingek és mellények, a tattersall ingek, az őszi pulóverek és az összes gyémánt egyenruha, kivéve a Griffendél klasszikusát” helyes. Úgy néz ki tehát, hogy azon Harry Potter-rajongók számára, akik a teljes hűségre törekednek, még sincs minden veszve.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu