Wo Long: Fallen Dynasty – Egy nagyszerű Soulslike a középkori Kínában

TESZT – A Team Ninja legújabb akció-RPG-je a kínai történelem egy sötét fantasy változatába kalauzol el minket, ahol egy névtelen katona küzd az életben maradásért és az örök élet titkának felfedezéséért. A Wo Long: Fallen Dynasty egy izgalmas és látványos játékélményt nyújt, amely a Soulslike műfaj rajongóinak fog a kedvében járni. A játék ráadásul az Xbox Game Pass szolgáltatáson belül teljesen ingyenes.

 

 

A Wo Long: Fallen Dynasty története Luo Guanzhong 14. századi regénye, a Három királyság románca alapján készült, és Kínában játszódik egy fiktív változatban a Késői Han-dinasztia idején. Ebben az időszakban kegyetlen démonok és egy titokzatos elixír, amelyről azt tartják, hogy az örök élet kulcsa, káoszt és pusztulást hoznak a földre. A játék főhőse egy névtelen milícista, aki túlél egy démoni támadást, és csatlakozik egy ellenálló csoport tagjaként Cao Cao hadseregéhez. A játék során szembeszállunk különböző ellenségekkel és főnökökkel, miközben fejlesztjük karakterünket és felfedezzük ezt az epikus világot.

 

 

Pörgös harcrendszer és stílus kéz-a-kézben

 

A Wo Long: Fallen Dynasty harcrendszere nagyon eltér a Team Ninja saját Nioh játékaitól – inkább Sekirohoz hasonlítanám mint a Dark Souls-hoz – mégis sikerül kitűnnie közülük, még ha nem is tökéletes. A harc a gyorsaságon és a stíluson alapul: tudunk blokkolni, kitérni, kontrázni és speciális képességeket használni. A játékban három fegyvertípus közül választhatunk: kardot (gyorsaság), buzogányt (erő) vagy lándzsát (hatótávolság). Minden fegyvernek saját előnyei és hátrányai vannak az ellenség típusa szerint. A harc során kihasználhatjuk a környezetet is: például lelökhetünk ellenfeleket szakadékokba vagy felrobbanthatunk hordókat mellettük.

A harc legizgalmasabb részei azonban a bossokkal való csaták: ezek nagyon változatosak és kihívást jelentenek még tapasztalt játékosoknak is. A bossok nem csak erősek és gyorsak, de egyedi támadásokkal és trükkökkel is rendelkeznek, amelyeket meg kell tanulnunk elkerülni vagy kihasználni. A játékban egy Morale rendszer is van, amely befolyásolja a játékos és az ellenség erejét. Ha magas a Morale-ünk, akkor több sebzést okozunk és használhatjuk a harcművészeteket, varázslatokat és spirit támadásokat. Ha alacsony a Morale-ünk, akkor kevesebb sebzést okozunk és könnyebben megszédülhetünk az ellenség támadásaitól. A Morale-ünket növelhetjük az ellenségek legyőzésével vagy bizonyos támadásokkal. A bossok elleni harcban fontos figyelnünk a Morale-ünkre, mert ez döntheti el a győzelmet vagy vereséget.

A Wo Long: Fallen Dynasty harcrendszere tehát nem csak gyorsaságot és stílust követel meg tőlünk, hanem stratégiát és alkalmazkodást is. A harc dinamikus és izgalmas, de néha frusztráló is lehet. A játék nem kegyelmez a hibáinknak, de annál nagyobb az elégedettség érzése, ha legyőzünk egy igazán kemény bossot.

 

 

Élő-lélegző középkori Kína

 

A Wo Long: Fallen Dynasty grafikailag lenyűgöző játék. A világ részletesen kidolgozott és élethűen ábrázolt. A fény-árnyék hatások remekül adják vissza az időjárás változásait és az évszakok hangulatát. A karaktermodellek is remek minőségűek: mind az emberi mind a démoni alakok meggyőzőek és részletgazdagok. A világ részletesen kidolgozott és élethűen ábrázolt. A fény-árnyék hatások remekül adják vissza az időjárás változásait és az évszakok hangulatát. A karaktermodellek is kiváló minőségűek: mind az emberi mind a démoni alakok meggyőzőek és részletgazdagon vannak kidolgozva.

A játékban sokféle helyszínt látogathatunk meg: hegyeket, erdőket, falvakat, városokat és palotákat. A látványvilág egyesíti a kínai kultúra és művészet elemeit a sötét fantasy hangulatával. A Wo Long: Fallen Dynasty emellett támogatja a ray tracing technológiát, amely még realisztikusabbá teszi a fényhatásokat és a tükröződéseket. A optimalizáltsággal sincs gond, a játék nagyon szépen fut 4K felbontáson 60 fps-el vagy 1080p felbontáson 120 fps-el, attól függően hogy milyen grafikai beállítást választunk. A játék szépségét még jobban kiemelik az remek animációk és a harci koreográfiák is.

A Wo Long: Fallen Dynasty tehát egy igazi vizuális élmény, amely teljesen magába szippantja a játékosokat. A játék grafikai teljesítménye méltó ahhoz hogy kihasználja a legújabb PC-s hardverek képességeit, de konzolon is gyönyörű. A játék emellett nem csak egy szép külsővel rendelkezik, hanem egy mély és gazdag belsővel is.

 

 

„Ismeretlen katona sírjában ülsz” (URH)

 

A Wo Long: Fallen Dynasty története lebilincselő és fordulatos. A játékban rengeteg mellékszereplővel találkozhatunk, akikkel beszélgethetünk és küldetéseket teljesíthetünk. Kalandunk során több döntést is hozhatunk, amelyek befolyásolják a történet alakulását és a befejezést. A játékban sok meglepetés és titok vár ránk: például felfedezhetjük az elixír eredetét és hatásait, valamint szembekerülhetünk egy gonosz taoista mesterrel is. A játék története emellett beleássa magát a kínai történelem és mitológia motívumaiba is.

Az általunk irányított főhős egy névtelen milícia katona, aki csak életben akar maradni egy sötét fantasy változatában a Késői Han-dinasztia időszakának játszó események során, ahol démonok pusztítják a Három Királyságot. A “Wo Long” kifejezés egy lapuló sárkányra utal, de azt is jelenti hogy egy hős vagy nagyszerű ember, akinek még nem ismerik az igazi nevét. A főhős útja során találkozik barátokkal és ellenségekkel, akik segítik vagy akadályozzák őt abban hogy megoldja az elixír rejtélyét és legyőzze az ellenfeleit. A főhős személyisége és sorsa részben attól is függ hogy milyen választásokat teszünk a játék során.

 

 

Kaland, harcok, intrikák, misztikum

 

A Wo Long: Fallen Dynasty tehát egy izgalmas és drámai történetet mesél el nekünk, amely tele van kalanddal, harccal, intrikával és misztikummal. A játék nem csak egy egyszerű hack and slash akció-játék, hanem egy mélyreható narratív élmény is.

A Wo Long: Fallen Dynasty egyben egy nagyszerű akció-RPG játék is, amely minden tekintetben magas színvonalat képvisel. A harcrendszer gyorsaságot és stílust követel meg a játékostól, a grafika lenyűgözően ábrázolja ezt az epikus világot, a történet pedig drámai és fordulatos. A játék nem csak a Soulslike műfaj rajongóinak ajánlott, hanem mindenkinek, aki szereti a távol-kelet varázsát és az akciódús és látványos kaszabolós akció-RPG-ket.

-BadSector-

Pro:

+ Egyszerre pörgős és stílusos harcrendszer
+ Lenyűgöző grafika
+ Drámai és fordulatos történet

Kontra:

– Néhány boss túl nehéz vagy frusztráló
– Némelyik küldetés unalmas vagy ismétlődő
– Nincs magyar szinkron vagy felirat


Kiadó: Koei Tecmo Games Co., Ltd.

Fejlesztő: Team Ninja

Stílus: Akció-RPG

Megjelenés: 2023. március 3.

 

Wo Long: Fallen Dynasty

Játékmenet - 8.8
Grafika - 8.5
Történet - 8.4
Zene/hangok - 8.2
Hangulat - 9.2

8.6

KIVÁLÓ

A Wo Long: Fallen Dynasty egy nagyszerű akció-RPG játék, amely minden tekintetben magas színvonalat képvisel. A harcrendszer gyorsaságot és stílust követel meg a játékostól, a grafika lenyűgözően ábrázolja ezt az epikus világot, a történet pedig drámait és fordulatos. A játék nem csak a Soulslike műfaj rajongóinak ajánlott, hanem mindenkinek, aki szereti az akció-dús és látványos játékokat.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu